Görüş Bildir
Haberler
Kudüs'te Formula 1 Rüzgarı

Kudüs'te Formula 1 Rüzgarı

Yüksel Venedik
06.10.2014 - 22:10 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 13:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kudüs'te Formula 1 Rüzgarı

'Kudüs barış yolu” sloganıyla Kudüs’e gelen Ferrari'nin Formula 1 pilotları, son model araçlarıyla gösteri düzenledi.

Ferrari'nin Formula 1 pilotlarından Giancarlo Fisichella, Marco Cioci ve Alex Moiseev, iki gün sürecek organizasyon için Kudüs'e geldi.

Ünlü pilotların 'Kudüs barış yolu” sloganıyla kentin sokaklarında yaptıkları gösteri, izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Organizasyonda Formula 1 araçları kadar ünlü markaların motosikletleri de ilgi çekti.

Organizasyon nedeniyle Batı Kudüs’te şehir içindeki bazı yollar saat 13.00 ila 21.30'da trafiğe kapatıldı.

Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalma tarihi tren istasyonundan başlayan gösteri sürüşü, Eski Şehir'in Yafa kapısı geçildikten sonra David Remez'de son buldu.

“Kudüs’ü Yahudi şehri gösterme çabası”

Arap Birliği, geçen yıl, İsrail'in, Kudüs'te Formula 1 yarışı düzenleme kararını, “Kudüs’ü Yahudi şehri gösterme çabası” olarak niteleyerek kınamıştı.

Arap Birliği'nin işgal altındaki topraklardan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Sabbih, 'İsrail'in Kudüs'ü Yahudileştirme çabaları çerçevesinde bu tür organizasyonlar düzenlenmemesi' hususunda uluslararası spor kuruluşlarına uyarıda bulunmuştu.

İsrail'in bu yöndeki faaliyetlerinin Formula 1 ile son bulmayacağını belirten Sabbih, Arap Birliği'nin, uluslararası hukuka göre işgal altında olduğu kabul edilen Kudüs'teki bu organizasyonu ve katılım gösteren pilotları kınadığını söylemişti.

İsrail 1967'den beri işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs de dahil, tüm şehri başkenti olarak kabul ediyor.

Dünyanın farklı ülkelerinden getirilerek İsrail yönetiminin işgal politikası çerçevesinde Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e yerleştirilen Yahudi yerleşimcilerinin silah taşımaları ve Filistinli sivilleri zaman zaman sözlü ya da fiziksel olarak taciz etmeleri, yerel halk ile yerleşimciler arasında sürtüşmelere neden oluyor.

İsrail, Filistin'in Batı Şeria bölgesini Yahuda ve Samarya şeklinde adlandırarak kendi toprağı olarak görüyor. Batı Şeria'da 2 milyon 300 bin, Doğu Kudüs'te ise 200 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor.

Muhabir: Turgut Alp Boyraz

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/haberler/4004...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mahmut tuncer

İsrail bahane masoluk şahane.