Görüş Bildir
Haberler
Kocaelispor Artık Amatör Ligde...

Kocaelispor Artık Amatör Ligde...

Batuhan
07.04.2014 - 16:41 Son Güncelleme: 28.04.2022 - 12:38

Kocaelispor Artık Amatör Ligde...

Spor Toto Süper Lig’de yönetimiyle, başarılarıyla, kadrosuyla, ünlü teknik adamlarıyla, bugün otele dönüştürülen ve Milli Takım’ın da kamp yapmaya geldiği tesisiyle Türkiye’ye örnek olan Kocaelispor, önümüzdeki sezon profesyonel ligde yok. Dün deplasmanda İstanbulspor’a da 1-0 yenile Körfez ekibi matematiksel olarak da 3. Lig’den amatör kümeye düştü.

Daha önce iki kez Türkiye Kupası’nı kazanan, bir dönem İstanbul kulüplerinin de hem içerde hem deplasmanda korkulu rüyası olan Kocaelispor’un çöküşü 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nden sonra başladı. Sefa Sirmen’in milletvekili olması ve başkanlığı bırakmasının ardından birçok kez yönetim değişikliğine giden, borçları katlanarak artan Kocaelispor’un çöküşü özellikle son 5 yıllık süreçte daha da hızlandı. O dönemde usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle yönetimden bazı tutuklamalar da yaşandı. 

ESKİ FUTBOLCULAR DA KURTARAMADI

Borçları nedeniyle transfer yasağı olduğundan lige genç oyuncularıyla devam etmek zorunda kalan Kocaelispor’da, bir ara kulübün kapatılması ve şu anda Türkiye 2. Ligi’nde olan Körfez Futbol Kulübü ile devam edilmesi planları yapıldı. Ancak bu düşünceyle gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda “Kaptan” lakaplı Orhan Görsen başkanlığında eski futbolculardan oluşan bir grup liste hazırlayarak son anda yönetimi devralarak Kocaelispor’un kapısına kilit vurulmasını önledi.

Orhan Görsen ve eski futbolculardan oluşan yönetim de tüm çabalarına rağmen gerekli desteği bulamadı. Geçtiğimiz sezon küme düşmekten güçlükle kurtulan Kocaelispor, Başkan Nebil Uzun yönetiminde 50 milyon lirayı aşan borçlardan kurtulup en azından 3-4 deneyimli oyuncu almayı planlamasına ve alacaklıların bir kısmının feragat etmesine rağmen bu da mümkün olmadı.

Başbakan Recep Erdoğan’ın 30 Mart yerel seçimleri öncesi İzmit’e geldiğinde “Süper Lig’de görmek istiyoruz” diyerek yerel yönetimlerin destek olması mesajını verdiği Kocaelispor’a yine destek gelmedi. takım Çarşamba günü kendi evinde Menemenspor’a, dün de deplasmanda İstanbulspor’a yenilerek, matematiksel olarak da 3. Profesyonel Lig’den amatör lige düşmeyi garantiledi.

Kocaeli’de eski yöneticilerden kimsenin konuşmazken, kent içinde konuştuğumuz vatandaşlar ise kent yöneticilerinin takıma sahip çıkmadığını ve takımın düşmesinde onların ilgisizliğinin neden olduğunu söylediler. 

(DHA)

Kaynak: http://zete.com/2014/04/kocaelispor-a...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0