Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'nun Yalova Yorumu

Kılıçdaroğlu'nun Yalova Yorumu

adem kara
02.06.2014 - 13:20

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Yalova konusunda çok ciddi baskılar vardı ama belediye başkan adayımız gerçekten toplumun her kesimi kucaklıyordu. Bu vesileyle ben bütün Yalovalılara teşekkür etmek isterim. Onurlu bir duruş sergilediler' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı temasları çerçevesinde TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanının ilk kez halk tarafından belirleneceğini anımsatan Kılıçdaroğlu, 'Bu nedenle nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı ki toplumun her kesimini kucaklamış ve toplumu mutlu kılmış bir kişi olsun, buna özen gösteriyoruz, bu gezilerimizin temel nedeni de bu' dedi. Kendilerinin örgütlü toplumdan yana olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, 'Cumhurbaşkanı adayımızın da örgütlü toplumdan, hukukun üstünlüğünden, emekten yana bir kişi olmasını arzu ederiz. Özellikle sizin sık sık şikayet ettiğiniz, bizim de zaman zaman dile getirdiğimiz temel bir konu daha var, o da taşeron işçilik. Bizim gönlümüzden geçen yine cumhurbaşkanı adayının taşeronlaşmaya da karşı çıkması gerekir' diye konuştu.

'UMUYORUZ SEÇİMLERDE BİR KEDİ BİR TRAFOYA GİRMEZ'

Kılıçdaroğlu, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'ın sözlerine atıfta bulunurken, 'Seçimin sorunsuz olması talebi çok güzel. Eğer demokrasi gelişmişse, insanların etik değerleri gelişmişse zaten seçimler sorunsuz olur. Umuyoruz tabi bu seçimlerde de bir kedi bir trafoya girmezse seçimlere şaibe düşmez diye umuyoruz. En büyük arzumuz o. Çünkü seçimlerin güvenlik içinde olması, güven içinde yapılması çok çok önemli' ifadelerini kullandı.

'YALOVALILARA GÖSTERDİKLERİ ÇABA İÇİN GERÇEKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, dün 14 bölgede yapılan seçimleri nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine şunları söyledi: 'Yapılan seçimlerin sağlıklı sonuçlanması önemli. Bu vesile ile sandık başına giden, oy kullanan bütün yurttaşlarıma teşekkür ediyorum. Hangi partiden olursa olsun demokrasiyi böyle güzelleştireceğiz. Sandığa gideceğiz, güven içinde oyumuzu kullanacağız ve sonuçları da anlayışla karşılaşacağız. Yalova konusunda çok ciddi baskılar vardı ama belediye başkan adayımız gerçekten toplumun her kesimi kucaklıyordu. Bu vesileyle ben bütün Yalovalılara teşekkür etmek isterim. Onurlu bir duruş sergilediler. Belediye başkanımız da seçildikten sonra sadece CHP'lilerin belediye başkanı değil, bütün Yalovalılara hizmet sunacak. Hiçbir ayrım yapmadan bütün Yalova'yı kucaklayacak. Göreceksiniz çok kısa bir süre içersinde Yalova gerçekten o bölgenin marka kentlerinden birisi haline gelecektir. Belediye başkanımıza da Yalovalılara da gösterdikleri çaba için gerçekten teşekkür ediyorum.'

YAVAŞ'IN AÇIKLAMALARI: İSİM BAZINDA DEĞERLENDİRME YAPMADIK

Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda 'benim adaylığım gerilimi azaltır' açıklamasının hatırlatılarak, 'CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olma ihtimali var mı?' şeklindeki soruya ise 'Sayın Yavaş elbette bir değerlendirme yapacaktır, ben de sabah okudum. İsim bazında şu ana kadar hiçbir değerlendirme yapmadık, yapmamaya da özen gösteriyoruz. Önce ilkeler üzerinde anlaşma sağlayalım diye temaslarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreç içersinde sanıyorum biraz daha net görüşler çıkmış olacak' yanıtını verdi.

'FARK YÜKSELDİ'

Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin 'Çatı ilk kez Yalova'da tutmuştur' açıklamasının hatırlatılması üzerine ise şunları dedi: 'Yalova seçimleri iki eksenli yürüdü; Adalet ve Kalkınma Partisi ve CHP arasında geçen bir yarıştı. Daha önce zaten biz kazanmıştık Yalova'yı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin itirazı üzerine YSK iptal etti. Yalovalılar verdikleri sözün arkasında durdular. Düşünün şimdi, Yalovalılar bir kişiyi belediye başkanı seçtiler, mazbatasını aldı, çalışmasına başladı, sonra Ankara'dan seçim iptal edildi. Yalovalı da haklı olarak onurlu bir duruş sergiledi, 'Ben bir belediye başkanı seçtim zaten, belediye başkanlığı koltuğuna oturttum, mazbatasını da aldı, şimdi onu bizim elimizden almayın' diye bir tepki gösterdi. Bu kez fark biraz daha yüksek oldu' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu attığı tweet'te 'Yalova'da hak yiyen değil hak eden kazandı. Teşekkürler Yalova!' ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/si...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0