Görüş Bildir
Haberler
KCK Gençleri Dağa Çağırdı

KCK Gençleri Dağa Çağırdı

Batuhan
08.06.2014 - 13:51

KCK Gençleri Dağa Çağırdı

Lice'de iki kişinin öldüğü olayların ardından PKK'nın çatı örgütü KCK, Başbakan Erdoğan'ı eski başbakanlardan Tansu Çiller'e benzetti. Açıklamada, 'Gençleri bu saldırılara karşı meşru savunmayı güçlendirmek için gerillaya katılmaya çağırıyoruz.' denildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde güvenlik güçlerinin, bölgedeki yüksek güvenlikli karakol inşaatlarını protesto için yol kapatan göstericilere müdahalesinde iki kişinin ölmesinin ardından PKK'nın çatı örgütü KCK bir açıklama yaptı.

KCK Başkanlık Konseyi'nden yapılan açıklamada, AK Parti hükümeti suçlandı ve Başbakan Tayyip Erdoğan eski başbakanlardan Tansu Çiller'e benzetildi:

AKP'nin on iki yıllık politikası açıkça göstermiştir ki, Tayyip Erdoğan ile Çiller arasında amaç ve hedefte bir fark yoktur; sadece Özgürlük Hareketi'ni tasfiye etmede yöntem değişikliğine gidilmiştir. Kürt halkının özgürlük mücadelesi geliştikçe, kültürel soykırımcı sömürgecilik teşhir oldukça devlet de Kürtlere karşı mücadele yol ve yöntemlerini değiştirmiştir. Kuşkusuz bu yöntem değişikliğine yaşadığı sıkışıklık nedeniyle gitmiştir. Kürt Özgürlük Hareketi devletin bu sıkışıklığını görerek demokratik siyasal çözüm için zemin ve fırsat sunmuştur. AKP bu demokratik siyasal çözüm yaklaşımlarına olumlu bir cevap vermediği gibi, Önder Apo'nun bir buçuk yıl önce başlattığı demokratik siyasal yollarla çözüm zeminini de kullanmamıştır.

KCK, Kürtleri 'Lice'yi sahiplenmeye. gençleri de 'meşru savunmayı güçlendirmek için gerillaya katılmaya' çağırdı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi ve çevresinde geçen çarşamba günü sabah saat 06.00 sıralarında PKK'lılara karşı operasyon başlatılmıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/kck...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0