Görüş Bildir
Haberler
KCK'dan 'Hendekleri Kapatın' Talimatı

KCK'dan 'Hendekleri Kapatın' Talimatı

İçeriğin Devamı Aşağıda

KCK Yönetimi son günlerde özellikle Cizre’de artan gerginlik üzerine yaptığı açıklamada, yandaşlarına gerilimi düşürmeleri çağrısı yaptı. KCK Abdullah Öcalan’ın çabalarına güç verilmesini istedi.

PKK’nın da bünyesinde bulunduğu çatı örgütü KCK’nın yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, yaşanan olumsuzluklara rağmen, Öcalan'ın hazırladığı ve hükümete sunduğu çözüm taslağına destek verilmesinin tarihsel öneme sahip olduğu belirtildi. Çözüm sürecini sabote etmek çabalarına dikkat çeken KCK, Cizre’deki hendeklerin kapatılmasını istedi.

Gerilimin düşmesi için bir çağrı da KCK'dan geldi.

Bu süreçte gerilimden kaçınmayı ve bu süreci sabote etmek isteyenlere gerekçe vermemeyi çok önemli görmekteyiz. Bu açıdan başta Cizre halkı olmak üzere tüm halkımızın ve gençliğin örgütlü ve duyarlı davranmasını, Önder Apo'nun çabalarına güç verilmesi gerektiğini bir daha belirtiyoruz. Cizre’deki hendeklerin devletin de karşılıklı iyi niyetli yaklaşması ve istismar ederek operasyon ve tutuklama yapmaması temelinde adım adım kapatılması Önder Apo'nun çabalarına uygun bir tutum olacaktır. Kuşkusuz Kürt halkı ve Türkiye halkları demokratik irade, tutum ve demokratik eylemleriyle bu sürece destek vermelidir. Demokratikleşme ve Kürt sorununu çözme iradesini daha güçlü biçimde ortaya koymalıdır.”

'İstanbul bombalarıyla ilgimiz yok'

KCK Yönetimi İstanbul’daki bombalı eylemlerle ilgilerinin bulunmadığını ifade etti.

Cizre’de gerilimin arttığı günlerde İstanbul’da YDG-H adına bombaların patlatıldığı basına yansıtılmıştır. Hareketimizin ve gençliğin ne böyle bir kararı vardır, ne de bu eylemler Hareketimize aittir. Aynı günlerde Hakkari’de polislerin bazı yerlere bombalar koyması ve bunun açığa çıkarılması gerçeği vardır. Polislerin tutuklanmış olması, bu tür eylemlerin bu dönemde olabileceğini bir daha ortaya koymuştur.”

'Gerilimi düşürün'

Açıklamanın sonunda KCK yönetimi, gerilimin düşürülmesi ve hükümetin buna paralel tutum alması çağrısı yaptı

“Yönetimimiz, Önder Apo'nun müzakere taslağını gündemden düşürmek, etkisiz kılmak, müzakerenin başlatılması çabalarını boşa çıkarmak isteyenlerin ve devlet saldırılarına temel yaptıkları gerekçelerin önüne geçmek için bir daha gerilimi düşürme çağrısı yapmayı kararlaştırmıştır.Bu nedenle AKP Hükümeti, Önder Apo'nun ve Hareketimizin sorumlu davranan ve gerilimi düşüren çabalarını tutumuyla tamamlamalıdır.”

Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/kck...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0