Görüş Bildir
Haberler
Kavgam E-Kitap Listesinin Lideri

Kavgam E-Kitap Listesinin Lideri

adem kara
10.01.2014 - 09:33 Son Güncelleme: 10.01.2014 - 14:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kavgam E-Kitap Listesinin Lideri

Alman diktatör Adolf Hitler'in yazdığı Nazi manifestosu olan 'Kavgam' adlı kitap Amazon e-kitap listelerinde tepeye ulaştı

Bavyera Eyaleti yönetiminin, telif hakkı süresi 2015 yılında dolan halkı kışkırttığı gerekçesiyle yeniden basılmasını engellemek istediği Adolf Hitler'in 'Kavgam / Mein Kampf' kitabı, Amazon e-kitap listesinde 'en çok satanlar' sıralamasında başı çekiyor.

Gazeteci ve politika yazarı Chris Faraone'ın yaptığı açıklamaya göre bunun sebebi 'Grinin 50 Tonu / Fifty Shades of Grey' 'trendi'. Amazon ve iTunes gibi e-kitap satan sitelerin politik, tarihi ya da felsefi kitaplar listelerde başı çeken e-kitaplar, baskı kitap olarak senelerdir minimal satış oranına sahip. Faraone bu oranın sebebiyle ilgili olarak, 'İnsanlar 'Kavgam'ı raftan almak, onu satın alırken görülmek, evindeki rafta olduğununun görülmesini istemiyor olabilir. Metroda onu okuduğunun görülmesini istemediği için e-kitap versiyonu çok daha rahat bir seçimdir. E-kitabı bir klasörde saklarsınız ve istediğiniz zaman silip atarsınız' diye konuştu. Aynı sistemin popüler seri 'Grinin 50 Tonu / Fifty Shades of Grey'de ve romantik kitaplarda da işlediğini belirten yazar, 'Kavgam'ın geçen sene 99 cent ücretle e-kitap olarak sunulduğunu ve satış oranının çok yüksek olduğunu belirtti. Kitabın yayımevi olan Elite Minds'ın yöneticisi Michael Ford, kitabın tanıtımının yapılmadığını söyleyerek, kitabın tanıtımını yapmanın 'vicdani bir ikileme' sebep olduğunu, bu yüzden yanlış bir adım atmamak adına kitabın tarihe ilgi duyan insanlar tarafından kendiliğinden keşfedilmesinde karar kıldıklarını açıkladı.

Milliyet Sanat

Kaynak: http://www.milliyetsanat.com/haberler...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0