Görüş Bildir
Haberler
Katar Kışa Sıcak Bakıyor

Katar Kışa Sıcak Bakıyor

Batuhan
12.11.2014 - 11:37

Katar Organizasyon Komitesi Genel Sekreteri Tavadi, ev sahipliği yapacakları 2022 Dünya Kupası’nın kışın düzenlenmesinin ideal olduğunu söyledi.

FIFA genel merkezinde düzenlenen son toplantıda Dünya Kupası'nın kışın oynanmasının gündeme geldiğini hatırlatan Hasan Tavadi, 'Toplantıda organizasyonun yazın düzenlenmesi fikrine sıcak bakılmadı ve birçok farklı tarih önerisi getirildi. Benim fikrim, kışın oynanmasının ideal olacağı yönünde' dedi.

Tavadi, Katar'da kasımda havaların soğumaya başladığını belirterek, turnuvanın bu zaman diliminde gerçekleştirilmesinin doğru bir seçim olacağına inandığını söyledi.

Avrupa Kulüpler Birliği'nin önerdiği 8 Nisan-29 Mayıs tarihlerinin Ramazan ayına denk düşeceğini hatırlatan Tavadi, 'Kesin tarih FIFA tarafından büyük ihtimalle 2015'te belirlenecek ve alınacak her karara saygı duyacağız' diye konuştu.

Tavdi, devam eden yolsuzluk ve usulsüzlük soruşturmaları nedeniyle Dünya Kupası'nın ev sahipliğinin başka bir ülkeye verilebileceği yönünde yer alan iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Böyle iddiaların FIFA tarafından hiçbir zaman gündeme alınmadığını belirten Tavadi, 'Tersi bir durum kıta genelinde huzursuzluğa yol açar. Bu organizasyon, Ortadoğu'da düzenlenen ilk Arap Dünya Kupası olacak ve bölgenin futbola tutkusunu göstermesi için çok önemli bir fırsat' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/kat...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0