onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Karın Şişkinliğinden Kurtulmak İçin Egzersizin Yanı Sıra Uygulanması Gereken 12 Yöntem

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Karın Şişkinliğinden Kurtulmak İçin Egzersizin Yanı Sıra Uygulanması Gereken 12 Yöntem

Rinascita
31.05.2017 - 02:59

Çıkıntılı göbek, vücudun doğal bir işi olan şişkinliğin göstergesidir. Normal şartlar altında, midenin yarısı ve bağırsak gaz ile doludur. Midedeki hava, bağırsağın mikroflora mikroorganizma (sindirime yardımcı olan bakteri) çalışmalarının bir sonucudur. Sindirme işlemi ne kadar zor olursa, o kadar çok gaz üretilir. Şişkinlikten kurtulmanız için egzersizin yanı sıra yapmanız gerekenleri sizler için Bright Side'dan derledik.

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-tip...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Bu bölgeye masaj yapmak, gaz oluşumunu azaltacak ve mideyi rahatlatacaktır.

1. Bu bölgeye masaj yapmak, gaz oluşumunu azaltacak ve mideyi rahatlatacaktır.

Göbeği başlama noktası olarak düşünün. Dört parmağınızı yatay bir biçimde üzerine yerleştirin. Gerekli nokta üst parmağın üzeridir. Bu bölgeye saat yönünde ve saat yönünün tersine 2-3 dakika boyunca masaj yapın. Eğer her şeyi doğru yaparsanız, ağzınızda ekşi bir tat hissedeceksiniz ve daha fazla tükürük salgılamaya başlayacaksınız.

2. Bu masaj ödemlerin giderilmesine ve mide ağrılarına yardımcı olur.

2. Bu masaj  ödemlerin giderilmesine ve mide ağrılarına yardımcı olur.

Bu nokta, ikinci parmağın boyunda göbeğin üzerinde yer alıyor. Bu bölgeye bastırın, saat yönünde ve aynı miktarda saat yönünün tersine 2-3 dakika boyunca masaj yapın.

3. Bu masaj tipi, bağırsak faaliyetlerini arttıracak ve ağırlığı ortadan kaldıracak.

3. Bu masaj tipi, bağırsak faaliyetlerini arttıracak ve ağırlığı ortadan kaldıracak.

Dört parmağınızı da yatay bir şekilde göbeğin üstüne yerleştirin. Doğru nokta, küçük parmağın altında yer alıyor. 2-3 dakika boyunca saat yönünde ve aynı miktarda saat yönünün tersine masaj yapın. Eğer doğru bir şekilde yaparsanız, şişkinlikten kurtulacaksınız.

Sağlıklı bir insanda şişkinlik olmasının birçok sebebi vardır. Bunlar da genellikle beslenme ve midenin çalışmasıyla ilişkilidir. İşte birkaç tüyo!

4. Her sabah bir bardak limonlu ılık su için.

Yemekten 15-30 dakika önce içilen limon aromalı bir bardak su, gastrik asidin salınımını standart hale getirir, mide ekşimesi semptomlarını rahatlatır ve bağırsakta geğirme, gaz oluşumu etkilerini önler. Buna ek olarak limon, C vitamini bakımından zengindir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

5. Kahvaltıda kahve ve süt içmeyin.

Süt, gastrik asit üretimini tetikler ve ekşimeyi arttırır. Sütü bir içecek olarak düşünmeyin. Süt bir yiyecektir ve epeyce ağırdır. Süt yerine yoğurt veya kefir tercih edin. Bu ürünler sindirim sürecinde mide bakterilerine yardımcı olacak probiyotikler içerir. Kahve ve biraya gelince, onlar da aynı şekilde mideyi etkilerler.

6. Yiyecekleri yıkayarak temizlemeyin.

Yemek süresince tükettiğiniz içecekler, gastrik asidi ve sindirimden sorumlu enzimlerin yoğunluğunu hafifletir. Bu sebeple, yiyecek daha uzun süre sindirilir ve fermantasyon süreci başlayabilir. Sonuç olarak, gaz oluşumu ve şişkinlik artar.

7. Aç karnına içki içmeyin.

Alkol, gastrik asit üretimini tetikler. Bu da aç karnına midenin çalışmasını yavaşlatır ve mide duvarlarının paslanmasına sebep olur. Sık kullanımda, midenin ve bağırsağın mikroflorasını öldürür. Eğer ne içilip, ne içilmemesi gerektiğiyle ilgili bir soru yoksa, midenin boş kalmamasına dikkat edin.

8. Zencefil çayı için.

Doğası gereği baharatlı olan zencefil, mideyi sakinleştirir, bağırsak faaliyetleri ve gaz oluşumunu azaltır. Ayrıca kanı sulandırır ve dolaşımı arttırır.

9. Yağlı yiyecekleri çok tüketmeyin.

s3.amazonaws.com

Yağlı yemekler ve yağlı tatlılar fazlasıyla ağırdır. Sindirim boyunca midede kalırlar. Midenin bir yiyeceği sindirmesi ne kadar zor olursa, o kadar çok gaz üretilir. Eğer yağlı yiyecekleri daha az tüketirseniz, ağırlıktan ve rahatsızlık hissinden kurtulursunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

10. Hava yemeyin!

Aceleyle yemek yediğiniz zaman, yerken konuşursanız, düzgün çiğnemezseniz, gazlı içecekler içerseniz, sakız çiğnerseniz veya sigara içerseniz, bu sürede hava yersiniz. Tehlikeli değildir, ama şişkinlik ve gaz oluşumunu destekler.

11. Lif bakımından zengin yiyeceklerden çok fazla tüketmeyin.

Meyveler, sebzeler ve tohumlu baklagiller bunlar arasındadır. Aşırı lif, gaz oluşumuna sebep olur ve iri taneli lifler yüzünden bağırsak fonksiyonlarını engeller. Bu tarz yiyeceklerde aşırıya kaçmamak en iyisidir.

12. Rahatlayın, iyi uyuyun ve meditasyon yapın.

Anksiyete ve stres, bağırsak hareketliliğinin bozulmasına sebep olur. Bununla başa çıkmak için, rahatlamanız gerekir. Mesela günde 15-20 dakikalık meditasyon aklınızı, midenizi ve kalbinizi sakinleştirir. Kan dolaşımını normalleştirir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
252
63
47
26
23
17
16
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Asena Kübra Darnel

bu içeriği hazırlayana helal olsun (!).yiyecekleri yıkayarak temizlemeyip napalım kardeş? yalayalım mı mesela? Lifli gıdalar yemeyelim öyle mi? ya bi yürü g... Devamını Gör

Uzmanlar bol lifli beslenin deyip duruyor siz "Meyveler, sebzeler ve tohumlu baklagiller yemeyin" lafını neye istinaden söylediniz?

theravenwoman

yiyecekleri nasıl temizleriz ki başka