Görüş Bildir
Haberler
Kar Esareti Yüzünden Eve Pencereden Giriyorlar

Kar Esareti Yüzünden Eve Pencereden Giriyorlar

ATKN
21.01.2016 - 14:48 Son Güncelleme: 21.01.2016 - 15:57

Van'ın Çatak ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, ilçede yaşayan bir aile evlerinin kapısı kardan kapandığı için bir haftadır eve pencereden girip çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Van'ın Çatak ilçesinde, günlük hayatı olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle evler, ahırlar, araçlar ve seralarda sıkıntılar yaşanıyor. Görentaş mahallesinde kar yağışının yanı sıra rüzgârın da yüksek kesimlerden taşıdığı karlar, ev ve eklentilerinin yanı sıra ahırların, arabaların ve seraların kar altında kalmasına neden oldu.

Bazı noktalarda 2 metreyi bulan kar kalınlığı evlerin pencere ve kapılarının kapanmasına neden olurken, biriken karı temizleme imkânı bulamayanlar ise evlerine pencereden girip çıkmak zorunda kalıyor. Hayvanlarını dışarıda yemlemek isteyen besiciler de kara gömülü ahırların kapı önlerini güçlükle temizleyerek hayvanlarına ulaşabiliyor.

Kar yağışı sonrası evinin dört bir tarafı karlarla dolan Ersin Görentaş evin girişinin kapandığını, bu nedenle eve pencereden girip çıktıklarını ifade etti.

'Kapılar açılmıyor'

'Kapılar açılmıyor'

Yollarının da kar nedeniyle ulaşıma kapandığını, evde mahsur kaldıklarını ifade eden Görentaş, 'Amcamın oğlunu telefonla arayarak yardım istedik. Hiçbir şey yapamıyoruz. Evimizin pencerelerine kadar kar dolmuş vaziyette. Kapılar açılmıyor. Yaklaşık bir haftadır eve pencereden girip, çıkıyoruz. Hayvanlarımızı var, ancak onlara da doğru dürüst bakamıyoruz, çok zorluk çekiyoruz' diye konuştu.

Bu yıl çok çetin bir kış geçirdiklerini anlatan Lokman Caniş de, kar yağışından ziyade tipi nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

'Karın yüksekliği yer yer 3 metreyi buluyor'

'Karın yüksekliği yer yer 3 metreyi buluyor'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tipinin temizledikleri alanları yeniden doldurduğunu anlatan Caniş, 'Uzun süredir böyle bir kış yaşadığımızı hatırlamıyorum. Büyüklerimiz de bunu söylüyor. Bu kış çok yorulduk, çünkü hemen hemen her günümüz kar küremeyle geçiyor. Karın yüksekliği yer yer 3 metreyi buluyor. Bunun en büyük nedeni ise fırtına. Yükseklerdeki karı evimizin yanına kadar getirdi' dedi.

Araçlar, seralar kar altında kaldı

Araçlar, seralar kar altında kaldı

Uzun zamandır böyle bir kar yağdığını hatırlamadığını anlatan Çetin Caniş, aracının da kar altında kaldığını, seralarının da karın ağırlığına dayanamayarak çöktüğünü söyledi.

Yaptığı seranın yüksekliğinin 3 metre olduğunu belirten Caniş, 'Karın seviyesi neredeyse serayla aynı boya geliyor. Aracımın üstünü temizliyorum, ancak bulunduğu yerden çıkaramıyorum. Evimizin etrafı karlarla kaplı. İnsan gücüyle temizleneceğini sanmıyorum. Belediye ekipleri yolları temizledikten sonra bizlere yardımcı olursa seviniriz' dedi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
11
3
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
deli-sabit

"Ülkenin doğusunda neler yaşandığını biliyor musunuz?" sorusunun asıl cevabı bu işte...