Görüş Bildir
Haberler
'Kaprisle Vakit Kaybedemeyiz'

'Kaprisle Vakit Kaybedemeyiz'

adem kara
16.09.2014 - 10:10

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Ülkeyi yönetmeye talipse muhatabımız olacaktır' sözlerine yanıt verdi. Davutoğlu, 'Kılıçdaroğlu'nun kaprisleriyle kaybedecek zamanımız yok, selamımızı alacaksa veririz' dedi.

Davutoğlu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yapacağı ziyaret öncesinde havaalanında soruları yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını duyunca şaşırdığını söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Benim ülkeyi yönetmeye talip olmama Kılıçdaroğlu karar verecek değil' dedi. Davutoğlu 'siyasi teamül' hatırlatması yaptı:

'Buna siyasi teamüllerle, Cumhurbaşkanı'nın görevlendirmesiyle karar verilir. Kılıçdaroğlu'nun sorgulamasına gerek yok. Kendisi muhataplık için hep şart koşuyor, 'Cumhurbaşkanı ile savaş olursa görüşürüm' diyor. Muhataplık sorunu sözkonusu olacaksa kurultayda kendisini aday gösteren 200'ü aşkın delegenin kendine neden oy vermediğini sorgulasın.'

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun negatif yaklaşımlarını engel olarak görmediklerini söyledi:

'Kemal Kılıçdaroğlu selam verirse selamını alırız, alacaksa selam veririz, elini uzatırsa elimizi uzatırız, elimiz havada kalmadığı zaman birlikte yürürüz. Ancak bu büyük Türkiye yürüyüşü esnasında engel çıkartırsa, engeli alır kenara koyarız. Bizim bu noktada tutumumuz her zaman pozitif olacaktır ancak Kılıçdaroğlu'nun kaprisleriyle kaybedecek vaktimiz yok. Katkılarına olumlu yaklaşırız, negatif yaklaşımlarına ise 'gölge etme başka ihsan istemeyiz' deriz yolumuza devam ederiz.'

Erdoğan'ın BDDK ve Bank Asya açıklaması

Davutoğlu'na, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye yönelik olumsuz tavrıyla ilgili sözleri de hatırlatıldı. Davutoğlu da bu kuruluşların siyasi davrandığını savundu, 'kriz beklentisi yaratmaya çalışılırsa sessiz kalmayız' dedi:

'Başka ülkeler sözkonosu olunca cömert davranan bu kuruluşlar Türkiye'yle ilgili yanlış sinyaller vermektedir. Beklentimiz objektif değerlendirme yapmaları. Bu, kendilerinin itibarı bakımından önemli. Çağrımız bu kuruluşların objektif ekonomik kriterlerle hareket etkmesi, manipülatif haberlere dayalı kriz beklentisi yaratacak şekilde davranırlarsa Türkiye sessiz kalamaz. Uluslararası piyalardaki genel havayı yansıtacak tavır beklemek hakkımızdır. '

Davutoğlu, Erdoğan'ın Gülen Cemaati'ne yakın Bank Asya ile ilgili 'BDDK kararını vermeli, aksi takdirde sorumlu olur' açıklamasını da değerlendirdi:

'Türkiye bir hukuk devletidir, bankacılık sistemimizin ne kadar dirençli olduğu görülmüştür. İktidarımız döneminde bu daha da sağlamlaşmışytır. Bank Asya dahil olmak üzere herhangi bir banka hukuk kuralları içinde objektif kurallar içinde sistemin işleyişine aykırı davranırsa bununla ilgili değerlendirme yapma görevi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nundur. Kurallar belidir, bunlara uyanların herhangi bir şeyden çekilmesine gerek yoktur. Kurumlarımızın bunun aksini yapanla ilgili tereddüt göstermeyeceğini herkes bilmelidir.'

Bedelli askerlik

Davutoğlu bedelli askerlikle ilgili kararın Milli Savunma Bakanlığı'ndan kapsamlı bir brifing aldıktan sonra değerlendirilebileceğini söyledi. Davutoğlu, 'Bu konuda adım atılması gerekiyorsa değerlendireceğiz, tablonun ne olduğu konusunda kapsamlı bir brifing alacağım.' dedi.

Geçtiğimiz hafta Çalışma Bakanlığı'nda kapsamlı görüşmeler yapıldığını hatırlatan Davutoğlu bu hafta da Milli Eğitim Bakanlığı'nda değerlendirmeler yapılacağını açıkladı.

Davutoğlu'nun KKTC programı

Davutoğlu, KKTC ziyaretinin ise Rum kesimi ile devam eden müzakereler ile KKTC'nin ekonomik ve siyasi kalkınmasına destek amacı taşıdığını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu KKTC'de ilk olarak eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın mezarını ziyaret edecek. Davutoğlu başbaşa görüşeceği KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile de ortak bir basın toplantısı düzenleyecek. KKTC ziyaretinin programında KKTC Meclis Başkanı ve Başbakanı ile görüşme de var. Davutoğlu Boğaz Şehitliği'ni ziyaret ettikten sonra onuruna verilen akşam yemeğine katılarak geç saatlerde Türkiye'ye dönecek.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/kap...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0