Görüş Bildir
Haberler
Kanımızın Yetmemesi Kanımıza Dokunuyor!

Kanımızın Yetmemesi Kanımıza Dokunuyor!

Last World
24.03.2017 - 11:49

Kan; damarlarımızda daimi olarak dolaşan canlının temel hayat kaynağıdır. Bir canlıda kan akışının durması hayatının bitmesi mananına gelmektedir. Yetişkin bir insanda vasati 5-6 litre kan bulunmaktadır. Kanda takriben %50-%60’ı plazma, %40-%50’sini hücre oluşturur. Kan hücreleri yan yana dizildiğinde 95.000 kilometre uzunluğuna kavuşur ve bu da dünyanın çevrenini iki defa çevrelemeye yetecektir. 4 çeşit kan grubu (A, B, AB, O) vardır. Rh pozitif ve Rh negatif gruba olarak ikiye ayrılır.

Akciğerden aldığı oksijeni dokulara ve dokularda üretilen karbondioksidi akciğere taşır. İhtiyaç duyulan besin ve hormonları, dokuların süzgecinden geçirir. Sonra iletirken artık maddeleri de atılmak için akciğer, karaciğer ve böbrek gibi uzuvlara taşır. Ayrı olarak vücut ısı balansını sağlar, asit-baz balansını savunur. Kanserojen maddelerden, yabancı maddelerden, mikroplardan ve virüslerden savunur. Pıhtılaşma yaparak kan kayıplarını önler. Kanın bir hayli görevi daha bulunmaktadır. İnsan için bu kadar ehemmiyetli olan bir maddenin, neden vazgeçilmez olduğunu görüyoruz. İnsanların vücudunda gerekenden az olması, kan alışverişinin yapılmasına kapı aralamıştır. Gerek trafik kazaları gerek kan kanseri gerekse kan değişimi gibi sürekli ihtiyaç olan bu sıvının, insan hayatında her vakit yerini almıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kanımızın Yetmemesi Kanımıza Dokunuyor!

Kanımızın Yetmemesi Kanımıza Dokunuyor!

Türk Kızılayı ile düzenlenen kan bağışı organizasyonu ile 'Hayat kurtarmak bizim kanımızda var.' diyelim.

Yer: Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tarih: 4 NİSAN 2017

Saat: 08:30-17:30

Tüm vatandaşlarımıza yetecek kadar yer ve personel bulunmakta, ayrıca okulumuzda büyük ikramlar ve gösteriler olacaktır. Bu eşsiz fırsatı kaçırmayın kan vermeye hayat vermeye gelin!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın