Görüş Bildir
Haberler
Kamu Borçları Yeniden Yapılandırılıyor

Kamu Borçları Yeniden Yapılandırılıyor

Caner
02.06.2014 - 22:50
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kamu Borçları Yeniden Yapılandırılıyor

Maliye Bakanlığı'nca takip edilen kesinleşmiş vergi alacakları ile Sosyal Güvenlik Kurumu'nca takip edilen prim alacaklarının yeniden yapılandırılmasını öngören kanun teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

TBMM - Esin Işık

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, yatırım ortamının iyileştirilmesi, özel sektörün kamuya olan borç yükünün azaltılması, maliye ve para politikalarının daha etkin şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla kamunun alacaklarının yeniden yapılandırılacağını söyledi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, buna ilişkin Bazı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlar ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Başkanlığı'na sunulduğunu bildirdi.

Teklifin birinci önceliğinin şu anda borçluların kamuya olan borçlarının enflasyon oranında endekslenmek suretiyle ödenmesi, kamu ile olan mali ilişkinin belli bir plan dahilinde çözülmesi ve bu şekilde işletmelerin ve gerçek kişilerin faaliyetlerine devam etmesi olduğunu belirten Şahin, teklifle ekonomik kalkınmanın sürdürülebilir şekilde devamlılığının, yatırım ortamının iyileştirilmesinin, özel sektörün kamuya olan borç yükünün azaltılmasının, maliye ve para politikalarının daha etkin şekilde kullanılmasının sağlanmasının amaçlandığını vurguladı.

Şahin, teklifin Çarşamba günü taşeron ve yeraltında çalışan işçilere yönelik önemli düzenlemeleri de içeren İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile birleştirilerek Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüleceğini ifade etti. Şahin, teklifin gelecek hafta da Genel Kurul'a inmesinin beklendiğini kaydetti.

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/manset/339208...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0