Görüş Bildir
Haberler
Kalbinizi Aşk Acısı Kadar Yorup Ona Zarar Verebilecek 21 Duygusuz Besin

Kalbinizi Aşk Acısı Kadar Yorup Ona Zarar Verebilecek 21 Duygusuz Besin

Kalp, bizim en hayati organımızdır ve eğer birisine 'Kalbime en iyi şekilde nasıl bakarım?' diye sorarsanız, büyük olasılıkla kalbinizi milyonlarca parçaya ayırmayacak güzel bir insan bulmanızı söyleyecektir. ❤️ Bunun kalp sağlığında önemli etkileri olabileceğini belirtip beslenmenin de olumlu ve olumsuz etkileri olabileceğini söyleyelim. Bazı besinler çok fazla tüketildiğinde içerdikleri maddeler nedeniyle kalbinize aşk acısı yaratabilir. Aldığınız ürünlere ve tüketim miktarına dikkat etmeniz kalp sağlığınızı olumlu yönde etkileyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tuz bakımından yüklü ürünler kalp için olumsuz sağlık koşulları yaratabilir:

Birçok insan çok fazla tuz tüketmenin kan basıncını artırabileceğini biliyor. Ancak kimse, kontrolsüz yüksek BP'nin arterlerinin sertleşmesine ve daralmasına neden olabileceğini ve kalp hastalığı riskini artıracağını fark etmiyor. 

Peki nedir bu tehlikeli gıdalar?

1. Konserve sebzeler

1. Konserve sebzeler

Sebzeler kan basıncı dostu bir beslenmenin temel taşı olabilir ancak kutudan çıkanlar değil. Vitaminle dolu sebzeleri tenekenin içinde tutan koruyucular ve soslar, sodyum ile paketlenir. 'Tuz ilavesiz” veya “düşük sodyum” seçeneklerine bakın ve sebzelerinizi yemeye başlamadan önce iyice yıkadığınızdan emin olun.

2. Soğuk kesim

2. Soğuk kesim

İşte güçte, evdeyken bile bir sandviç yapmayı hatta dışarıdan hazır olarak bir hamburger veya sandviç söyleyip yemeyi lezzetli buluyoruz. Fakat ekmek ve çeşniler içerdikleri tuz ile kalbinize sıkıntı yaratabilir ancak soğuk kesimler dilim başına yaklaşık 250 miligram sodyum katkısı ile fazla tüketildiğinde kalp belası olabilir.

3. Domates sosu

3. Domates sosu

Hazır domates sosuyla yapılmış makarnalar ne de güzel olur değil mi? İçindeki tuz miktarıyla lezzetlenen makarnalar...Kan basıncınızın yükselmesini önlemek için her porsiyona 350 gr'dan az domates sosu kullanmaya çalışın.

4. Dondurulmuş gıdalar

4. Dondurulmuş gıdalar
www.mommysfabulousfinds.com

Dondurulmuş yemekler zamana bağlı olduğunuzda hızlı ve kolay bir seçenek olabilir ancak aynı zamanda sodyum yüklü de olabilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Sebze suyu

5. Sebze suyu

Sebzelerinizi taze taze yemek yerine hazır sıkılmış olanları mı tercih ediyorsunuz? Tatları güzel olabilir ama üzgünüz, şişelenmiş versiyonları genellikle ağzına kadar tuz ile doldurulur.

6. Ketçap

Kan basıncı ve kalp sağlığımız için yediğiniz çeşniler önemlidir. Ketçaplar genellikle 1 yemek kaşığı başına 200 miligram tuz barındırırlar. Bu yüzden vazgeçemediğimiz ketçaplı tosttların tüketimini biraz sınırlandırabiliriz.

7. Süzme peynir

7. Süzme peynir

Bu peynirler çok tuzlu değilmiş gibi gelse de günlük alınması gereken değerin çok daha fazlasını içerebilirler. Bu yüzden bunun yerine tuzsuz seçeneklerini veya yoğurdu tercih edebilirsiniz.

Arterleri tıkayıp kalbe zarar verebilecekler:

Arterleri tıkayıp kalbe zarar verebilecekler:

Kanınızda normal orandan daha fazla kolesterol olduğunda bu, arterlerinizi kalp hastalığına sebep olan plakalarla tıkayabilir.

8. Kahve kreması

8. Kahve kreması

Bazı çalışmalarla kahve kremasının içinde bulunan trans yağların 45 yaş ve üzeri insanların kolesterol seviyelerini yükselttiği ve hafızayı güçsüzleştirdiği görülmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Dondurma

9. Dondurma

Sağlıklı bir yetişkin günde 300 miligramdan fazla kolesterol tüketmemelidir. Bazı dondurma çeşitlerinin bir fincanı günün üçte ikisinden fazlasını içerebilir. Dondurmasız bir yaz düşünemeyeceğimiz için tüketirken miktarına dikkat etmenizi öneririz.

10. Kızarmış tavuk

10. Kızarmış tavuk

Kıtır kıtır bir tavuk, hepimizin ağzını sulandırır fakat genellikle dışarıda tüketilen kızarmış tavukların besinsel gerçekliği değişmiş olarak önümüze sunulur.

11. Margarin

11. Margarin

Hamur işlerine mükemmel lezzet kattığı bir gerçek fakat margarin gibi tereyağı alternatifleri genellikle kısmen hidrojene yağlarla yapılır.

12. Paketli bisküviler

12. Paketli bisküviler

Farklı yağlarla yapılan bu lezzetli ürünler damak zevkimizi doruklara çıkarabiliyor fakat çok da fazla kaptırmamak lazım.

Kan şekerinin artması kalpte sorun oluşturabilir:

Kan şekerinin artması kalpte sorun oluşturabilir:

Bozulmuş glukoz toleransı ve diyabetin kalp hastalığı riskini artırdığı bilinen bir gerçektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Beyaz pirinç

13. Beyaz pirinç

Bütün tahıllar, kalp hastalığının ölme riskini yaklaşık yüzde 20 oranında azaltabilirken, besleyici soyulmuş rafine tahıllar sağlığınız üzerinde tam tersi bir etkiye sahiptir.

14. Harmanlanmış kahveler

14. Harmanlanmış kahveler

Şurup, şeker, çırpılmış krema ve diğer tatlandırıcılarla karıştırılmış harmanlanmış kahveler, milkshake kadar çok kaloriye ve yağ gramına sahip olabilir.

15. Bazı Çin yemekleri

15. Bazı Çin yemekleri

Kızgın yağda kızartılmış ekmeklerle birlikte susamlı tavuk ve tatlı ve ekşi soslar gibi Çin restoranı favorileri kalori ile doludur.

16. Bazı şarküteri ürünleri

16. Bazı şarküteri ürünleri

Kahvaltıda sevdiğiniz sosis ile öğle yemeğinizi geçiştirmek için kullandığınız şarküteri ürünleri hayatınızı riske atıyor olabilir. Bu etlerin birçoğu, vücudun şeker işleme yeteneğini engelleyen bir koruyucu olup, diyabet riskini artırır.

Çünkü kilo aldırıyorlar:

Çünkü kilo aldırıyorlar:

Obezite , karın yağları ve kolesterol; hepsi birlikte kardiyovasküler hastalıklar ile bağlantılıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Diyet ürünler

17. Diyet ürünler

Son çalışmalar, diyet içecekler ve daha geniş bir bel çevresi arasında bir ilişki bulmuştur. Diyet ürünler zararsız olarak görülebilir fakat araştırmacılar, diyet ürün tüketenlerin kalori almadıklarını düşündükleri için tüketimlerini abarttıklarını ve daha sonra aşırıya kaçtıklarını düşünüyorlar.

18. Peynir

18. Peynir

Şaşırdınız mı? Bu çok normal, peynirin doğal ve az yağlı olanı aşırı tüketilmedikçe sorun teşkil etmezken bazı doymuş yağlı türleri midede depolanması ve kardiyovasküler sağlığınıza zarar vermesiyle kalbimizde sıkıntı yaratabilir.

19. Pizza

Aslında, pizza doymuş yağın en büyük katkılarından biri. Kilo kontrolünüz ve kalp sağlığınız için bir dilimle salatayı birleştirerek tüketmeniz, daha fazla dilim için bir kez daha düşünmeniz gerekebilir.

20. Patates kızartması

Patates kızartmalarını kalp sağlığınıza üçlü bir tehdit olarak düşünün. Sadece kan şekerinizi çıkarabilen basit karbonhidrat kaynakları ile değil aynı zamanda yağ ve tuzla da dolular.

21. Meyve suyu

21. Meyve suyu

Doğal, sıkılmış meyve suları bile yeterince şeker içerirken şişelenmiş olanların içeriğinde daha fazla şeker veya tatlandırıcı olabiliyor. Meyve suyundaki tatlılığın çoğu, fruktozdan, göbek yağının gelişimiyle ilişkili bir tür şekerden geliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
46
35
27
11
11
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metolah

Ne yiyek kardaş ? Sivaslı abimizin nereye sıçacaklar demesi gibi birşey bu