Görüş Bildir
Haberler
Kağıt Toplayıcılar Endişeli: Aç Kalırız

Kağıt Toplayıcılar Endişeli: Aç Kalırız

Onedio Medya
27.01.2016 - 19:57 Son Güncelleme: 28.01.2016 - 12:45

Ellerinde çekçek arabaları ile devasa çuvalları kar kış demeden taşıyan ve sokaklarda kağıt toplayan insanlar son günlerde endişeli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, atık kağıt alımı yapan firmaları uyararak, sokakta kağıt toplayan insanlardan alım yapan insanlardan kağıt alan işyerlerine 140 bin lira ceza verileceğini hatırlatması, sokakta kağıt toplayanları endişelendirdi. 

2005 yılında yayınlanan yönetmeliği hatırlatan Bakanlık, sokakta kayıt dışı kağıt toplayan insanlardan alım yapılmamasını istemişti.

'Sokaklara düşeriz'

'Sokaklara düşeriz'

Bursa'da kağıt toplayıcılığı yapan Yakup Yıldırım, bu işi yapmak için 8 ay önce Şanlıurfa'dan geldiğini söyledi. Geçimini kağıt toplayarak sağladığını belirten Yıldırım, 'Ama dediklerine göre kağıt toplamayı yasaklayacaklarmış. Eğer yasaklanırsa geri döneceğim. Ya da sokaklara düşeceğiz. Başka yapacak bir iş yok. Maddi durumumuz da iyi değil. Sigortalı iş yapacak durumumuz da yok. Bizi sigortalı işe de almazlar. O kağıtları biz toplamazsak, kağıtlar boşa gidecek. Çöpe atacaklar. Biz geri dönüşüme veriyoruz. Kendimize almıyoruz ki o kağıtları.' dedi.

Yıldırım: Kağıt toplayarak okuyorum

Yıldırım: Kağıt toplayarak okuyorum
İçeriğin Devamı Aşağıda

10 yıldır kağıt topladığını ifade eden Sinan Yıldırım ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi: 'Hem kağıt topluyorum hem okul okuyorum. Liseyi bitiriyorum bu sene. Üniversite sınavına gireceğim. Hazırlanmam lazım. Para olmadığı için okul okumak zor. Biz de iş arıyoruz. Birkaç işte çalıştım ama ya sürekli çalış yada bırak diyorlar. Ben de bu işi yapıyorum. Sıkıntı yok. Çok şükür günlük 50 lira civarı kazanıyorum. Yasaklansa sokaklarda kalırız. Okulu bırakmak lazım. Okul harçlığı bundan çıkıyor. Benim gibi binlerce kişi hem okul okuyor hem bu işte çalışıyor.'

Çiftçier: Aç kalan insan hırsızlık da yapar vurgun da

Çiftçier: Aç kalan insan hırsızlık da yapar vurgun da

Şanlıurfa'dan kağıt toplamak için Bursa'ya gelen Ali Çiftçier ise şehre 8 gün önce geldiğini söyledi. Başka bir mesleklerinin olmadığını kaydeden Çiftçier, 'İşimiz bu. Meslek olmadığında ne yapacaksın kağıt ya da plastik toplayacaksın. Herhangi bir işimiz, gücümüz yok. İş imkanı da memlekette yok. Ne fabrika var ne bir yatırım var. Olsa zaten memlekette çalışırdık buraya gelmezdik. Eğer yasaklanırsa insanlar aç kalır. Her şey olur. Aç kalan insan her şeyi yapar. Hırsızlık olur, vurgun olur. Ne dersen yaparsın. Neticede aç kalıyorsun.' diye konuştu.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kubb

Her akşam köpek gezdirirken sohbet ettiğim bir abi var.Kağıt ararken poşetlerden çıkan yemekleri sokaktaki kedilere köpeklere veren merhametli iyi kalpli bir... Devamını Gör

1913

Yolda bazen rastlıyorum çöpü karıştırırken,inanılmaz saygı duyuyorum.Çünkü herkes tüketirken günün sonunda, onlar en az 2 ağacı kesilmekten kurtarıyorlar par... Devamını Gör

TC Meriç Tensi

Kayitdisi imis. Lan hangi isadami vergi veriyor ki kayitici olan. Onlardan alamadiklarinizi bu garibanlara yikiyorsunuz serefsizler.