"Kadınlar Borçlandırılıp Fuhuş Batağına Düşürülüyordu": Oyuncu Yalçın Özden'den Acı Pavyon Gerçekleri!
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
"Kadınlar Borçlandırılıp Fuhuş Batağına Düşürülüyordu": Oyuncu Yalçın Özden'den Acı Pavyon Gerçekleri!
Seksenler dizisindeki rolüyle akıllarda kalan Yalçın Özden, özel hayatına ilişkin hiç duymadığımız açıklamalarda bulundu. 33 yıl evvel evlat acısı yaşadığını anlatan usta oyuncu pavyon kültürü hakkında da dikkat çeken sözler söyledi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yalçın Özden, son olarak TRT ekranlarında yayınlanan Seksenler dizinde canlandırdığı "Muzaffer" karakteriyle karşımıza çıkmıştı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Usta oyuncu geçtiğimiz günlerde Haberler.com'un YouTube kanalı üzerinden yayınlanan Haber Bahane'de Gökay Kalaycıoğlu'nun konuğu oldu.
Programda kendi çocukluğundan tiyatro kariyerine, evliliğinden yaşadığı acı olaylara kadar birçok bilinmeyen yönünü anlattı.
1991 yılında 18 yaşındaki kızının hayatını kaybettiğini anlatan usta oyuncu acısını yaşadığı evladının konusu hakkında " "2 çocuğum vardı bir tanesini 1991 senesinde kaybettik. Kaybımı pek anlatmamıştım" diyerek pek konuşmadığını söyledi.
"18 yaşındaki kızım motor kazasında hayatını kaybetti. Allah'a inanan Müslüman bir insanım. Sabah namazını duyduğumda kılar, cuma namazına da giderim" diyen ünlü oyuncu sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
"Allah kimseye evlat acısı vermesin" diyerek dua eden Özden, dünyanın en büyük acısı olduğunu "Anne, baba, kardeş, teyze öldüğünde ecel diyebilirsin ama evladın ölmesi feci bir şey" sözleriyle yineledi.
"Eşim, kızım öldüğünden beri 5 vakit namaz kılar. Kızım öldükten sonra 4 sene beş vakit namaz kıldım ve her namazda ağlıyordum. 4 sene sonra kızımın öldüğünü kabullenebildim."
Konuğu olduğu programda bir dönem yıllarca pavyonda çalıştığını anlatan usta oyuncu, Zeki Yurtbaşı ile tüm pavyonları ele geçirdiğini anlattı:
Kendisine sorulan soruya "Pavyonu bana soracaksınız. Pavyon bir kültürdür. Öyle klas pavyonlar var ki sosyeteler gelirdi" açıklamasında bulundu.
Önder, pavyonlara "oradaki her şey kadınların bedenleri üzerinden yapılıyor" tepkilerine karşı da "Kadınların bedenleri her yerde kullanıyor, kullanılmadığı bir yer yok. Diziler, mankenler, reklamlar hep en alıcı yerlerinden giriyorlar." diyerek yanıt verdi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
"Artist olmak için Anadolu'dan gelen kızlar süslü püslü pavyon menajerlerinin eline düşüyordu" diyen Yalçın Özden sözlerine de şöyle devam etti:
"Kadınlar pavyonlarda başkalarının eline düşerek fuhuş batağına düşüyor. Pavyonda çalışanların çoğu 'Biz borçlandırdılar, burada çalışmak zorundayız' diyordu. Oralarda insanlara senet yaptırıp borçlandırıyorlardı. Kadın borcundan dolayı onların elinde kukla oluyor ve gelen zengin insanlarla otellere gönderiyorlardı. Pavyonun özünde bunlar da var."
Videonun tamamını da buradan izleyebilirsiniz:
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
2020 yılında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı bölümü mezunuyum. Dijital dünya, fotoğraf, tasarım ve renklerin ahengine kendimi kaptırmaktan keyif aldığım dönemlerde magazinin uçsuz bucaksız dünyasının da inanılmaz eğlenceli olduğunu keşfettim. Yaklaşık üç yıldır Onedio’da editörlük yapıyorum. Buradaki maceram süresince en içten ve biz bize konuşuyor tadındaki içeriklerimi sizlere sunmak istiyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
kzıının başına gelenlere ragmen öyle bir ortamda çalışıp bunu normalleştirmesi iğrenç.
Kızına çok üzüldüm, 80 lerde uğur böcekleri figuran Osman skeçlerini çok izlerdim
Ne kebap ne şiş yansın demiş hem yukarıya hem aşağıya çalışmış. Namaz niyaz güzellemesi yaparken leş bir ortamda kadınların vücutları üzerinden kazanılan par... Devamını Gör