Görüş Bildir
Haberler
Kadıköy Yenilmezi Kanarya

Kadıköy Yenilmezi Kanarya

ATKN
27.12.2014 - 18:09 Son Güncelleme: 27.12.2014 - 20:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe Süper Lig’in 15.haftasında konuk ettiği Mersin İdmanyurdu’nu 1-0 yenerek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Sonradan maça dahil olan Diego Ribas maçın 84.dakikasında penaltı kaçırdı.

Kadıköy'de 30 maçlık yenilmezlik unvanını korumak ve ligi şampiyon bitirip dördüncü yıldızı takmak için sahaya çıkan Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 15.haftasında Mersin İdmanyurdu ile karşı karşıya geldi. Şükrü Saracoğlu'nda oynanan karşılaşmada Sarılacivertliler Mersin'i 1-0 yenerek yenilmezlik serisini sürdürmeyi başararak 33 puana ulaşarak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Etkili bir futbol ortaya koyan Fenerbahçe golü 32.dakikada Mehmet Topal'ın ayağından buldu. Ceza sahasının sağ tarafından Raul Meireles'in içeri çevirdiği pası Mersin defansı uzaklaştıramayınca ceza sahası içinde topla buluşan Moussa Sow pasını sol tarafında bulunan Mehmet Topal'a verdi. Topu önünde bulan Topal kalecinin sağından meşin yuvarlığı ağlarla buluşturdu.

Büyük umutlarla gelen yedek kalmasıyla tepkilere neden Sarılacivertlilerin 10 numarası Diego Ribas yedek başladığı karşılaşmaya 59.dakikada Raul Meireles'in sakatlanarak çıkmasıyla dâhil oldu. Diego 84.dakikada ceza sahasında kaleciyi geçmeye çalışırken düşürülünce hakem Yıldırım penaltı noktasını gösterdi. Tribünlerinde de 'Diego' seslerinin yükselmesi ve kaleci Volkan'ın Sow'u uyarmasıyla topun başına geçen Diego Ribas topu ağlara gönderemedi. Penaltıyı gole çeviremeyen Ribas'a taraf 'Diego' tezahüratlarıyla sahip çıktı.

Karşılaşmada kaleyi en çok yoklayan isim Sow olurken meşin yuvarlağı bir türlü ağlarla buluşturamadı. Mücadelenin son anlarında iki tarafında kalelerde bulduğu etkili pozisyonlar gole dönmeyince maç 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, geçen hafta lig maçındaki 11 kişilik kadrosundan Emenike'nin yerine Alper Potuk değişikliğiyle takımını sahaya sürdü. Kanarya, geçen hafta deplasmanda karşılaştığı Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 1-0 yenen kadroda, Emenike'nin cezası nedeniyle sahada yer alamadı. Nijeryalı futbolcunun yokluğunda şans bulan Alper Potuk, ligde 3 maç sonra 11 kişilik kadroya girdi

Emenike'nin yanı sıra sakatlığı bulunan Webo'nun yokluğunda Fenerbahçe'nin forvetinde Sow görev yaptı. Sarı-lacivertlilerin maç kadrosunda Serdar Kesimal da yer almadı.

Mersin İdman Yurdu takımında ise sakatlığı bulunan; Cem Sultan ve kart cezası bulunan Nihat Şahin karşılaşmada yer alamayan isimlerdi.

Tribünlerde büyük boşluklar

Fenerbahçeli taraftarlar, bu sezon diğer maçlarda da olduğu gibi karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi.

Kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin çağrısına rağmen Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı tribünlerinin yine büyük bölümü boş kaldı. En çok boş kalan tribün, bilet satışı yapılmayan okul tarafındaki kale arkası tribünü oldu.

Karşılaşmayı az sayıdaki Mersin İdmanyurdu taraftarı da misafir seyirci tribününden takip etti.

Bu arada, Fenerbahçe 21 Yaş Altı Takımı Teknik Sorumlusu Şenol Çorlu, okul laboratuvarında meydana gelen patlama sonucu gözünden yaralanan Fenerbahçe taraftarı öğrenci Mert Öztoprak'ı maça getirdi. Öztoprak, ağabeyi ve Çorlu ile karşılaşmayı tribünden izledi.

Fotomaç

Kaynak: http://www.fotomac.com.tr/fenerbahce/...

F.bahçe, maçta toplam 9 isabetli orta yaptı. Sarı lacivertlilerin bu sezon ulaştığı en yüksek sayı.

Fenerbahçe bu sezon 7. penaltısını kazanarak, Avrupa'da Real Madrid ile birlikte en çok penaltı kullanan takım oldu.

Mersin İdman Yurdu kalecileri bu sezon ikinci defa penaltı kurtardı. Nihat Şahin de Kasımpaşa maçında gole izin vermemişti.

Ligde 4 maçtır kazanan Fenerbahçe, bu karşılaşmaların 3'ünde orta saha oyuncularının tek golüyle kazandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0