Görüş Bildir
Haberler
Kabe Örtüsü Camekanda Sergilenecek

Kabe Örtüsü Camekanda Sergilenecek

OnceHaber Haber
26.02.2014 - 19:04 Son Güncelleme: 26.02.2014 - 19:20

Kabe Örtüsü Camekanda Sergilenecek

Bursa'da, Ulucami'nin nadide parçalarından olan 5 asırlık Kabe-i Şerif örtüsü, artık duvar yerine camekanda sergilenecek.

Bursa'da, Ulucami'nin nadide parçalarından olan 5 asırlık Kabe-i Şerif örtüsü, artık duvar yerine camekanda sergilenecek.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından lazerli sistemle restorasyonu tamamlanan ipek ve altın simli Kabe örtüsünün duvara asılmasının uygun görülmediğini, bu sebeple yerde 45 derecelik eğimde camekan içinde teşhir edileceğini söyledi.

Bursa Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nun örtünün fiziki kondisyon yetersizliğinden dolayı yatay vaziyette eğimli olarak sergilenmesine karar vermesinin ardından Vakıflar Bölge Müdürlüğü büyük bir camekan hazırlatıyor. Ulucami Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Şahin, cami içerisinde eski imam odasının bulunduğu kuzeybatı köşesinde yaklaşık 100 metrekarelik bir alanın örtünün teşhirine ayrılacağını söyledi.

Ulucami'deki değerlerin her geçen gün millet tarafından daha fazla farkına varıldığını belirten Başkan İbrahim Şahin, 'Birçok özelliği ile öne çıkan Bursa Ulucami'nin ziyaretçi sayısı katlanarak artıyor. Bursa'da ilk ziyaret edilen mekanlardan birisi haline geldi. Misafirlerimize daha iyi hizmet vermek için gayret sarf ediyoruz' dedi.Mısır'dan Yavuz Sultan Selim Han'ın halifelik alameti olarak getirdiği Kabe-i Şerif örtüsü Müslümanların önderliğinin Türklere geçtiğinin nişanesi olarak da kabul ediliyor. İtalya'dan getirilen lazer teknolojisi ile santimetrekare santimetrekare üzerindeki 5 asırlık tozun temizlenmesi ile birçok detay işlemesi ortaya çıkan Kabe örtüsü, görenleri kendine hayran bırakıyor. İpek ve altın simle elde dokunmuş olan 500 senelik örtü, bütün güzellikleri ile muhteşem bir görünüme sahip.

Kaynak: http://www.oncehaber.com/haber/2166-k...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0