Görüş Bildir
Haberler
Jimi Hendrix'in Londra'daki Evi Müze Oluyor

Jimi Hendrix'in Londra'daki Evi Müze Oluyor

Jimi Hendrix'in Londra'daki evi müze oluyor

ock tarihinin en önemli isimlerinden biri kabul edilen Jimi Hendrix'in 1968 yılında İngiltere'nin başkenti Londra'da kiraladığı ve 'hayatımda sahip olduğum tek ev' diye nitelendirdiği apartman dairesi, müze oluyor.

'Heritage Lottery Fund' adlı vakıf, Brook Street'deki çatı katı dairesinin, Hendrix'in 1968'de kız arkadaşı Kathy Etchingham ile birlikte yaşadığı ve haftalık 50 dolar kira ödediği dönemdeki haline benzetebilmek için yaklaşık 2 milyon dolar harcanacağını açıkladı.

Tüm zamanların en iyi gitaristlerinden biri olan Hendrix, 1966 yılında ABD'den Londra'ya ilk geldiğinde henüz tanınmayan bir müzisyendi. Olağanüstü yeteneği kısa sürede Londra'daki müzik çevrelerinde kulaktan kulağa yayılmış, John Lennon, Eric Clapton, Pete Townshend ve Mick Jagger Hendrix'i çaldığı yerde dinlemeye gitmişti. Hendrix, grubu 'Jimi Hendrix Experience' ile 1967'de 'Purple Haze', 'Foxy Lady' gibi kendisini dünya çapında bir yıldız yapan şarkıların bulunduğu 'Are You Experienced' albümünü yayınlamıştı.

1968'te, tüm zamanların en iyi rock albümleri arasında gösterilen 'Electric Ladyland' albümünü yayınlayan Hendrix, 1970'te henüz 27 yaşındayken bir otel odasında ölü bulunmuştu.

Ünlü müzisyenin müzeye dönüştürülecek evinde yaşamından, kariyerinden ve müzik mirasından kesitler sergilenecek.

Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/kultur-san...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0