Görüş Bildir
Haberler
Japonya Büyüme Raporu

Japonya Büyüme Raporu

Onedio Medya
17.02.2014 - 12:44 Son Güncelleme: 17.02.2014 - 16:07

Japonya Büyüme Raporu

Japonya’dan Zayıf Büyüme Performansı

Gece açıklanan rakamlara göre Japonya ekonomisi dördüncü çeyrekte %0.3 büyüyerek %0.7′lik beklentiden çok daha zayıf bir performans gösterdi.

Verinin alt kalemlerine baktığımızda da hayal kırıklığı yaratan bir tablo görüyoruz. Tüketici harcamaları %0.5 (beklenti %0.8), özel sektör harcamaları %1.3 (beklenti %1.8) ve büyüme fiyat endeksi %-0.4 (beklenti %-0.2) ile beklentilerden daha kötü.

Nisan ayında tüketim vergisine gelecek olan artış öncesi tüketim harcamalarında beklenen yükselişin yaşanmaması ve geçtiğimiz sene büyümenin en büyük itici gücü olan özel sektör harcamalarının beklentinin çok altında kalması dikkat çeken önemli noktalardı.

Zayıf veriler sonrası Japonya merkez bankası BoJ’un bugün başlayacağı ve yarın sonlandıracağı para politikası toplantısı çok daha önem kazandı. Nisan ayındaki vergi artışı nedeniyle BoJ’dan yeni bir gevşeme hamlesi zaten bekleniyordu, kötü büyüme verileri bu ihtimali daha da artırdı. BoJ’dan yarın yeni bir gevşeme hamlesi gelmese de ileriye yönelik bazı işaretler gelmesi bekleniyor artık

Etiketler: global piyasa yorumları, global piyasalar, japon ekonomi haberleri, japon ekonomisi, japon ekonomisi 2014, japon ekonomisi ne olur, japon ekonomisinde son durum, japon ekonomisinde son durum 2014, japonya büyüme oranı, japonya ekonomik durumu, japonya ekonomisi, japonya ekonomisi 2014, uluslararası döviz piyasaları

Kaynak: http://www.paraborsa.net/i/japonya-bu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0