Görüş Bildir
Haberler
İyi Bir İzlenim Bırakmak İçin Yeni Tanıştığınız Birine Asla Söylememeniz Gereken 19 Şey

etiket İyi Bir İzlenim Bırakmak İçin Yeni Tanıştığınız Birine Asla Söylememeniz Gereken 19 Şey

cakyz
29.07.2016 - 19:21

İlk intibânın insanlar üzerinde çok büyük bir etkisi olduğunu hepimiz biliriz sevgili dostlar. Bu yüzden gerek bir arkadaş ortamında, gerekse iş ilişkilerinde yeni biriyle tanıştığınız zaman iyi bir izlenim bırakmanız için dikkat etmeniz gereken belirli kurallar vardır. Bilinçli seçilen kelimeler, ileride çok daha iyi bir dostluğa evrilecek ilişkileri başlatır ve kariyer fırsatlarınızı artırır. Bu yüzden biz de sizler için bu içeriğimizde, yeni tanıştığınız birine söylememeniz gereken 19 şeyi derledik:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Çalıştığım şirketten nefret ediyorum, patronum tam bir pislik."

İnsan ilişkileri üzerinde uzman bir isim olan Darlene Price'a göre, ilk izlenimi kötümserlik kadar mahvedebilecek başka bir şey yoktur. Söylediğiniz şeyler doğru olsa bile gerek arkadaş ortamlarında, gerekse profesyonel ortamlarda bunları hemen açığa vurmamak en iyisidir.

2. "Ne kadar kazanıyorsun?"

2. "Ne kadar kazanıyorsun?"

Bir kişinin kazancı oldukça kişisel bir konudur ve samimi olmadığınız birine bu soruyu sormak, kaba ve densiz olduğunuzu düşündürebilir. Bu konuda ağzımızı sıkı tutmamız, ilk izlenim açısından oldukça faydalı olacaktır.

3. "Pardon, rahatsız ettiğim için özür dilerim."

3. "Pardon, rahatsız ettiğim için özür dilerim."

Tanımadığınız birine yaklaşırken 'Rahatsız ediyorum ama...' gibi cümleler kurmak, henüz yapmadığınız bir şey için özür dilemektir ve karşınızdaki insanın daha konuşma başlamadan gardını almasına ve sizden çekinmesine sebep olacaktır. Kaba bir yaklaşım iyidir demiyoruz elbette ancak 'Bir dakikanız var mı?' ya da buna benzer girişler çok daha olumlu bir başlangıç yapmanızı sağlayacaktır.

4. "Oyunu kime veriyorsun?"

4. "Oyunu kime veriyorsun?"

İlk tanışmada politika konusu açmanız da hakkınızda olumsuz düşünceler doğmasına sebep olabilir sevgili dostlar. Olur da bulunduğunuz ortamda böyle konular açılırsa da fikirlerinizi çok hararetli, karşıt ya da yargılayıcı bir biçimde dile getirmemeye dikkat edin. Politik konuları gerçekten tanıdığınız ve fikirlerinize saygı duyan insanlarla konuşmaya özen gösterin.

5. "Allah'a inanıyor musun?"

5. "Allah'a inanıyor musun?"

İlk tanışmada sormanın 'densizlik' yaftasını üzerinize yapıştırabileceği bir başka soru da budur a dostlar. Neden olduğu önemli değil fakat din konusu da tıpkı kişinin kazancı gibi biraz fazla kişisel algılanan konulardandır. Sonra her yerde her şeyi konuştuğunuz, ne dediğinize dikkat etmediğiniz söylenebilir, aman ha...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Ben heteroseksüelim/gayim..."

6. "Ben heteroseksüelim/gayim..."

Yeni tanıştığınız insanlarla bunu konuşmak oldukça gereksizdir çünkü bu yalnızca sizi ve partnerinizi ilgilendiren bir konudur. Toplumdaki önyargılar sebebiyle bu soru size karşı taraftan da gelebilir ancak sözünü etmemekte fayda var. Gizlenmesi gereken bir şey değil elbette ancak, kime ne ki...

7. "Bebeğiniz kaç aylık?"

7. "Bebeğiniz kaç aylık?"

Eğer soruyu sorduğunuz kadın gerçekten hamile değilse bunu telafi etmenin bir yolu yoktur sevgili dostlar; uzaklaşın ve yeni insanlara odaklanın. Diğer durumda ise, bu konu da ilk kez tanıştığınız birinin oldukça kişisel algılayabileceği bir konudur. Karşınızdaki insan konusunu açmadığı sürece bu konuda bir şey sormamaya özen gösterin.

8. "İmkânsız!"

Bir şeyin imkânsız olduğunu söylemeniz, yeni tanıştığınız insanlara sizin yeterince açık fikirli, çalışkan ya da iyimser olmadığınızı düşündürecektir. Kendinizi pozitif ve öz güveni yüksek bir insan olarak tanıtmak için bu kelimeden kesinlikle kaçınmanız gerekiyor.

9. "Ayy, şeyi duydunuz mu..."

9. "Ayy, şeyi duydunuz mu..."

Yeni tanıştığınız ve güvenebileceğinizden emin olmadığınız insanlarla dedikodu konuları açmak, karşınızdakilere, bunu onlar hakkında da yapabileceğinizi düşündürecektir ve size kişisel konularını açmaktan kaçınacak ve güvenmeyeceklerdir. Ayrıca söyledikleriniz, dedikodusunu ettiğiniz kişinin kulağına gittiği zaman da pek hoş olayların olacağı beklenmez. Kökten kesmek lazım bunu, kimseye kimseyle ilgili bir şey söylememekte fayda vardır...

10. "Elbiseni çok beğendim."

Price, yeni tanıştığınız birinin görünüşüyle ilgili olumlu da olsa hiçbir yorum yapmamaya dikkat edin diyor. Bu kişisel konu da karşı tarafın, konuşmalarınız konusunda gereğinden fazla cüretkâr olduğunuzu düşünmesine sebep olacaktır. Eğer iltifat etmek istiyorsanız yaptıkları işlerle, başardıkları şeylerle ilgili iltifat edebilirsiniz. Bu, ilk izlenim konusunda oldukça iyi bir etki yaratacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Eşimden boşanıyorum..."

Yeni tanıştığınız birine bu denli özel ve kişisel konuları açmak, karşınızdakine açık yürekli bir insan olduğunuzu değil, rahatsız edici olduğunuzu düşündürecektir. Sizin niyetiniz kötü olmasa bile kişiliğiniz hakkında olumsuz yargıların oluşmasına sebep olabileceği için bu tarz konulardan da kaçınılması gerekiyor.

12. "Sanırım..."

Söylediğiniz şeyden gerçekten emin değilseniz, bu kelimeyi kullanmak oldukça doğaldır ancak eğer çok fazla kullanırsanız, bu sizin zayıf karakterli bir insan olduğunuzu düşündürebilir. Söylediğiniz şeyden emin olduğunuzda kesin yargılar kullanmak, çok daha baskın bir kişiliğiniz olduğunu gösterecektir.

13. "Çok halsizim yaa..."

13. "Çok halsizim yaa..."

İlk izlenimde yüksek bir enerjiye sahip olmak oldukça önemlidir sevgili dostlar. Canlı, samimi ve kararında bir heyecan, yaklaştığınız insana değer verdiğinizi ve onu gerçekten tanımak istediğinizi düşündürecektir.

14. "Seni daha farklı hayal etmiştim."

O insan beklediğinizden daha iyi de, daha kötü de çıkmış olsa, bu tür şeyleri söylemek karşınızdakinin kendini rahatsız hissetmesine sebep olacaktır. Aynı zamanda böyle bir tavır, insanları daha tanımadan belirli yargılar oluşturduğunuzu gösterdiği için, insanların yanınızda rahat bir biçimde davranamamasına yol açacaktır.

15. "Kaç yaşındasın?"

Kadınlara yaşlarını sormanın kibar bir davranış olmadığını hepimiz duymuşuzdur. Ancak bu konuda kadın erkek ayrımı yapmadan kendimizi tutmak daha faydalı olacaktır. İnsanların büyük çoğunluğu, yeni tanıştıkları insanlarla kişisel değil, genel bir takım şeyler konuşarak onları tanımak isterler. Bu yüzden aceleci davranmamakta fayda var...

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. "Samimiyetle söylüyorum..."

Bu ifadeyi kullanmak, yeni tanıştığınız bir insanda, o âna kadar söylediğiniz şeylerde samimi olmadığınız şüphesini uyandıracaktır. Bu yüzden kaçınılması gereken bir başka ifade de, söylediklerinizde ne kadar samimi olduğunuzu üstüne basa basa belirtmektir.

17. "Benim hakkımda söylenenler doğru değil."

İnsanların sizin hakkınızda dedikodu ettiğini yeni tanıştığınız birine söylemek çok kötü bir başlangıçtır sevgili dostlar. Karşınızdaki insanın hem ilk elden güvenini sarsmış olursunuz, hem de kendinizi çok fazla önemsediğinizi düşündürürsünüz. Siz sağlam bir iletişim kurun, bırakın inanmak ya da inanmamak onlara kalsın...

18. "Bana bir iyilik yapar mısın?"

Yeni tanıştığınız bir insandan yardım istemek, direkt olarak faydacı bir insan olduğunuzu düşündürecektir. Kesinlikle kaçınmak lazım...

19. "Ben, ben, ben..."

Hepimiz bir şeylerle uğraşıyoruz, belirli başarılarımız, ideallerimiz var; bu yüzden kendinizi çok fazla önemsiyor görünmeniz, insanlar üzerinde negatif bir etki yaratacaktır. Ayrıca hiç kimse devamlı kendi hakkında konuşan bir insanı ilginç bulmaz sevgili dostlar. İtici bir insan olduğunuzun düşünülmesini istemiyorsanız devamlı kendinizi merkeze koyduğunuz konuşmalar yapmaktan kaçınmalısınız.

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
208
58
18
13
10
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kimya Hatun

ne diyelim o zaman konuşmayalım mı abi hayret bir şey ya

delirium

Çoğunu uyguluyorum... sanırım bu yüzden bu kadar yalnızım. Üzdü.

Per Ohlin

"İnsan ilişkileri üzerine uzan olan bilmem ne..." Bi' bitmedi bu geri zekâlı kişisel gelişim uzmanları.