Görüş Bildir
Haberler
İtalya Başbakanı Letta İstifa Etti

İtalya Başbakanı Letta İstifa Etti

Onedio Medya
14.02.2014 - 15:43 Son Güncelleme: 14.02.2014 - 15:45

İtalya Başbakanı Letta İstifa Etti

İtalya'da, partisi Demokrat Parti'nin desteğini yitiren Başbakan Enrico Letta, Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'ya istifasını sundu.

Cumhurbaşkanı Napolitano tarafından cumhurbaşkanlığı sarayı Quirinale'de kabul edilen Letta, içeride yaklaşık yarım saat kaldı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, 'Cumhurbaşkanı Napolitano, Başbakan Letta ve Başbakanlık Müsteşarı Filippo Patroni Griffi'yi kabul etti. Cumhurbaşkanı, Başbakan Letta'nın (kaçınılmaz) olarak belirttiği istifasını aldı' ifadesine yer verildi. 

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Napolitano'nun vakit kaybetmeden bugün öğleden sonra ve yarın gün boyu yeni hükümet için siyasi istişarelerde bulunacağı bildirildi. 

Başbakan Letta'nın istifasını sunmak için Quirinale'ye kendi kullandığı sivil arabasıyla gelmesi dikkati çekti.

100'ü aşkın basın mensubu sarayın önünde hazır bulundu.

İtalyan parlamentosunda çoğunluğu elinde bulunduran Demokrat Parti’de (PD) lider Matteo Renzi’nin, dün parti yönetim konseyinde gündeme getirdiği, “Seçimsiz mevcut yasama döneminde daha radikal adımlar atacak ve 2018’e varmayı hedefleyen hükümet' önerisinin oyçokluğuyla kabul edilmesinin ardından Başbakan Letta istifa kararı almıştı. 

Enrico Letta liderliğindeki koalisyon hükümeti, yaklaşık 10 aydır iktidardaydı.

ROMA  | AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/u/288127--ita...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0