Görüş Bildir
Haberler
Cemal Enginyurt Kimdir, Kaç Yaşında? Cemal Enginyurt Nereli, Eğitimi Ne?

Cemal Enginyurt Kimdir, Kaç Yaşında? Cemal Enginyurt Nereli, Eğitimi Ne?

Özge Tepe
31.05.2022 - 11:57

Geçtiğimiz yıllarda MHP'den ihraç edilen ve şu anda Demokrat Partili olan Cemal Enginyurt, sosyal medyada sık konuşulan isimlerden biri. Aktif siyasi yaşamı ile yakından tanınan Ordulu milletvekili Cemal Enginyurt hakkında kullanıcılar sosyal medyada pek çok araştırma yapıyor. Peki Cemal Enginyurt kimdir, kaç yaşında? Cemal Enginyurt nereli, eğitimi ne? Sizler için Cemal Enginyurt'un yaşamını ele aldık. İşte kendisi hakkında önemli detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cemal Enginyurt Kimdir?

cemal enginyurt kimdir

Cemal Enginyurt, 9 Nisan 1965 yılında Ordu'nun Dedeli Köyünde dünyaya gelen siyasetçi, gazeteci ve milletvekilidir.

Liseye kadar olan eğitimini Ordu'da tamamlamış; Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünde üniversite eğitimi almıştır.

Cemal Enginyurt'un Siyasi Kariyeri

cemal enginyurt ordu

Cemal Enginyurt, 12 Eylül 1980 darbesi nedeniyle henüz lise 1. sınıf öğrencisiyken 3 sene hapis yatmıştır.

1986 yılında Ordu Bizim Ocak temsilciliğini kurmuş; 12 Eylül sonrası ilk olan Ülkü Ocakları faaliyetlerini başlatmıştır.

1991 yılında Milliyetçi Çalışma Partisi İl sekreteri olarak başladığı parti yöneticiliği görevini 1993 yılında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK üyesi olarak sürdürmüştür. Daha sonra 1994 yılında aynı partinin Ordu il başkanı olmuştur.

MHP'den Ordu Belediye başkan adayı olan Cemal Enginyurt, 1995 seçimlerinde MHP Ordu 1. sıra milletvekili adayı da olmuştur.

21. ve 27. dönemlerde milletvekili olmuştur.

Cemal Enginyurt'un MHP'den İhraç Edilmesi

Cemal Enginyurt'un MHP'den İhraç Edilmesi

Cemal Enginyurt, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin fındık fiyatı açıklaması üzerine 19 Temmuz 2020'de AKP'yi eleştirdi. Eleştirilerinde şu sözleri kullandı:

“Tarım bakanı ne istiyorsun sen bizden? Niye davet etmiyorsun bizi? AK Partililer niye çağırmıyorsunuz bizi? Ne yaptık size? Muhalefet mi ettik? Her yerde savunuyoruz, her yerde anlatıyoruz. Cumhur İttifakından başka bir şey söylemiyoruz. Biz her söze başladığımızda 'Sayın Cumhurbaşkanı' diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar. Her yerde yok sayıyorlar. Belediyelerde, sokakta, siyasette yok sayıyorlar. En son bugün tarım bakanı… Biz anlatamıyor muyuz projeleri? Muhalefet mi ettik size?”

Bu açıklamaları üzerine Cemal Enginyurt, MHP üyeliğinden kesin çıkarma talebi ile disiplin kuruluna sevk edilmiş ve MHP'den çıkarılmıştır.

Daha sonra Gültekin Uysal'ın daveti ile Demokrat Partiye katılmıştır.

Aynı partide teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı olmuştur.

MHP'den ihraç edilişini Twitter'da şöyle duyurdu:

Bunlara da göz atın:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın