Görüş Bildir
Haberler
İsveç'te Sosyal Medya Kullanımına 16 Yaş Sınırı Yolda

İsveç'te Sosyal Medya Kullanımına 16 Yaş Sınırı Yolda

Batuhan
29.01.2016 - 12:50

İsveç hükümeti Avrupa Birliği gereklilikleri çerçevesinde sosyal medya kullanımında yaş sınırlamasının getirileceğini açıkladı. Açıklamada, konunun komisyonda olduğu, sosyal medya kullanma yaşının 16 yaşına kadar yükseltileceği belirtildi. 13 ila 16 yaş arasındaki çocuklar ise Facebook, Instagram, Snapchat gibi sosyal medya platformlarını kullanabilmek için ebeveynlerinden izin almak zorundalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüketici Bakanı Per Bolund AB’nin Veri Koruma Reformu yönergesi doğrultusunda yapılacak düzenlemeler içerisinde sosyal medya kullanım yaşı sınırlamasının da yer alacağını belirterek yönerge doğrultusunda bu sınırın 13 ile 16 yaş arasında belirleneceğini söyledi.

Yürürlükteki yasalarda sosyal medyada yasal olmayan reklam ve telif haklarını içeren suçlar konusunda yaptırımların olmadığı eleştirilerini hatırlatan Per Bolund gerekiyorsa bu yasalarda da düzenlemelerin yapılabileceğini söyledi. Bolund, Youtube’un telif hakları ve pornografik paylaşımlarda yaptığı ayıklama gibi yasal olmayan reklamları da engellemesi gerektiğini vurgulayarak “Ancak sosyal medya şirketlerinin uluslararası şirketler olması düşünüldüğünde konu AB gündemine taşınabilir” dedi.

İsveçli yöneticiler, mevcut AB kararları çerçevesinde tasarının geçmesinin bir zorunluluk olduğunu vurguluyor.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
6
6
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Haberin içeriğinde bu engelin nasıl sağlanılacağı yazılmamış. Böyle engeller nasıl yapılabilir,İnternette 3-4 yaşındaki çocuk bile kendini 100 yaşında göster... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

AHAHAHAHA AY GÖTÜM.