Görüş Bildir
Haberler
İşte MHK'nın Fenerbahçe Kararı

İşte MHK'nın Fenerbahçe Kararı

Batuhan
27.02.2014 - 13:44

İşte MHK'nın Fenerbahçe Kararı

Sivasspor ve Elazığspor karşılaşmalarında kaybedilen 5 puanın faturasını maçın hakemlerine kesen Fenerbahçe’nin isyanına MHK’den kısmı kabul geldi!

Merkez Hakem Kurulu’nun Sivasspor karşılaşmasında gündeme gelen penaltı pozisyonu ve Elazıspor müsabakasında Cristian’a gösterilen kırmızı kart konusunda sarı-lacivertlileri haklı bularak bu kararlara imza atan hakemleri kızağa çektiği ortaya çıktı.

Elazığspor – Fenerbahçe müsabakasının orta hakemi Hüseyin Göçek MHK tarafından geçer not alarak bu hafta T.Konyaspor – Trabzonspor müsabakasına atanırken Cristian’ın ihracını yanlış bulan kurul, bununla ilgili faturayı yardımcı hakem Kemal Yılmaz’a kesti.

4 HAKEM KIZAĞA ÇEKİLDİ

MHK’nin son üç haftaya damga vuran Sivasspor-Fenerbahçe, BeşiktaşBursaspor ve Elazığspor – Fenerbahçe müsabakalarında yaşanan tartışmalı pozisyonlarla ilgili nihai kararlarına Sporx.com ulaşırken kurulun bu üç müsabadaki kritik kararlarla ilgili dört hakemi dinlendirmeye aldığı ortaya çıktı.

MHK’nin Sivasspor – Fenenbahçe müsabakasını yönetin Yunus Yıldırım’ı 3 hafta, yine o müsabakada ele değen topla ilgili “Göğüs hocam göğüs” diyen 5.hakem Murat Türker’i de 4 hafta, Beşiktaş – Bursaspor müsabakasında Ersan Gülüm’ün ihracına neden olan 5. hakem Murat Özkan’ı 3 hafta ve yine Elazıspor – Fenerbahçe müsabakasında Cristian’ın ihracına imza atan Kemal Yılmaz’ı da 4 haftalığına kızağa çektiği belirlendi.

YILDIRIM’A “EN AZ” 3 HAFTA…

Kurulun, hakemlerle ilgili gözlemcilerin verdiği raporlara bağlı kalmayarak kendilerinin oluşturduğu izleme komitesinin kararıyla birlikte nihai notu verdikleri “dinlendirme” cezasının bu şekilde uygulandığı öğrenildi. Bu belirlenen ceza miktarlarının önünde “en az” ibaresi bulunduğu örneğin 3 hafta dinlendirilme cezası verilen Yıldırım’ın cezasının “en az 3 hafta” olarak belirlendiği bunun daha fazla da olabileceği ifade edildi.

GÖÇEK’İN KARARI DOĞRU, YARDIMCILARIN İSE…

MHK, Elazığspor – Fenerbahçe maçında tartışılan iki penaltı pozisyonu konusunda Hüseyin Göçek’in kararını “doğru” bulurken, Cristian’ın ihracına neden olan ve ceza alan yardımcı Kemal Yılmaz’ın yerine Süleyman Özak hakem Göçek’in yeni yardımcı hakemi oldu. Sivasspor – Fenerbahçe müsabakasında özellikle penaltı pozisyonu konusunda büyük tepkilere neden olan ve MHK’den 7.8 not alan Yunus Yıldırım’ın en az 4 hafta Süper Ligden uzak kalmasına kesin gözüyle bakılırken çarşamba günü babannesi vefaat eden hakem Mustafa Aydın, atandığı Akhisar Belediyespor – Bursaspor müsabakasından alındı.

(SPORX)

Kaynak: http://amkspor.com/2014/02/27/iste-mh...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın