Görüş Bildir
Haberler
İşte CHP'nin İZMİR ''A'' Takımı

İşte CHP'nin İZMİR ''A'' Takımı

İzmir Gündem
10.02.2014 - 10:48 Son Güncelleme: 10.02.2014 - 16:50

İşte CHP'nin İZMİR ''A'' Takımı

Yerel seçim öncesi CHP’de aday belirleme çalışmaları tam gaz devam ederken kalan 18 ilçe adayının açıklanacağı maraton sabah saatlerinde Merkez Yürütme Kurulu toplantısıyla start aldı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında Cumartesi gecesi geç saatlere kadar süren komisyon toplantıları sonunda belirlenen isimler tartışılmak üzere MYK’ya geldi.

MYK toplantısı beklenilenden uzun sürerken, Parti Meclisi toplantısı da bu nedenle saat 16.30’a kadar sarktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın karşısına çıkarak 17 Aralık süreci üzerinden sert mesajlar gönderdiği arada İzmir’in 18 ilçesi için çok sayıda isim kulislere sızdı. CHP’nin Karşıyaka’dan Sema Pekdaş ve Konak’tan Hüseyin Mutlu Akpınar’ı aday gösterme kararı aldığı bilgisi bomba etkisi yarattı.

Kesin kararı açıklamak için toplanan CHP PM’si İstanbul ve İzmir adaylarının masaya yatırılmasını yemekten sonraya bıraktı.

İstanbul’da çıkmaza giren ilçeler hakkındaki değerlendirmeler uzun sürünce Parti Meclisi mesaisi Pazartesi gününün ilk saatlerine kadar sarktı.

Saat 01.15 sularında yeniden başlayan Parti Meclisi oturumunda daha önce MYK'da ismi Karşıyaka için açıklanan Sema Pekdaş'ın Konak'a kaydırılması Hüseyin Mutlu Akpınar'ın da Karşıyaka'dan aday gösterilmesi gündeme geldi. Oturumun son perdesinde İzmir'le diğer ilgili 2 flaş gelişme ise Bornova ve Çiğli'de yaşandı. MYK'dan Kamil Okyay Sındır'la devam kararı çıkmasına rağmen PM'de ibre Bornova Belediye Başkan adaylığı için Yüksek Mimar Olgun Atila'ya kaydı. Çiğli'de de Aziz Buğa'nın yerine Hasan Aslan ismi öne alındı. Öte yandan daha önce MYK sonrası sızan listeden farklı olarak Aliağa, Çeşme ve Karabağlar'da da değişikliğe gidildi.

Ve sabahın ilk saatlerinde PM'de onay alan İzmir listesi şekillendi.

İŞTE ADAYLAR

Kaynak: http://gundem.izmirgundem.com/haber/i...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0