Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Üniversitesi'nde 'Sahte Doçent' Skandalı

İstanbul Üniversitesi'nde 'Sahte Doçent' Skandalı

adem kara
27.01.2014 - 16:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Üniversitesi'nde 'Sahte Doçent' Skandalı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlüğü, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ve Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (ÜAK) arasındaki ‘gizli’ yazışmaların “İÜ’deki sahte doçenti” ortaya çıkardığı iddia edildi.

 İÜ Rektörlüğü, Hukuk Fakültesi Dekanlığı’nda doçent unvanını kullanan Dr. Erhan Temel’le ilgili istenen bilgiyi “Temel’in rızası olmadığı gerekçesiyle” şikâyetçiyle paylaşmadı.

Şikâyetçinin YÖK ve ÜAK’a başvurusuyla geri adım atmak zorunda kalan İÜ Rektörlüğü; hem Hukuk Fakültesi Dekanlığı’nı hem de Temel’i ‘doçent’ unvanını kullanmaması konusunda uyarmak zorunda kaldı.

Cumhuriyet'ten Aykut Küçükkaya'nın haberine göre, İÜ’deki skandal bir başvuru üzerine ortaya çıktı. Kendisine yapılan şikâyet üzerine YÖK, ÜAK Başkanlığı’ndan ve İÜ Rektörlüğü’nden, “Doç. Dr. Erhan Temel’in doçent unvanına sahip olup olmadığı konusunda” bilgi istedi.

YÖK Başkanvekili Şaban H. Çalış imzalı 14 Mart 2013 tarihli yazıda, “Doç. Dr. Erhan Temel’in İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bölümler ve Anabilim Dalları adlı internet sayfasında ‘Karşılaştırmalı Alman Hukuku’ ve ‘Alman Hukukuna Giriş’ derslerini verdiğinin yer aldığı bildirilmiştir. Sözkonusu internet sayfasının bir örneği yazımız ekinde gönderilmekte olup, konu hakkında en kısa sürede Kurulumuza bilgi verilmesini rica ederim” denildi.

YÖK’ün bu yazısına kadar Erhan Temel’le ilgili bilgileri ‘Temel’in rızası olmadığı için’ vermeyen İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, Nisan 2013’te geri adım attı. YÖK’ün yazısı üzerine ilk incelemeyi Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı yaptı. ÜAK Başkanlığı’nın 11 Mart 2013 tarihli yazısı İÜ Rektörlüğü’ne gönderildi. Bu yazıda aynen şöyle denildi:

“Başkanlığımızca yapılan incelemede; Üniversitelerarası Kurul’un 19.01.2012 tarihli toplantısında Erhan Temel’in yurtdışında almış olduğu doktora unvanının 2547 Sayılı Kanun’un 11b/5 maddesi uyarınca Türkiye’de yapılan doktoraya eşdeğer sayılmasına karar verildiği, adı geçenin anılan Kanunun 27. maddesi uyarınca doçentlık denkliği talebiyle Başkanlığımıza müracaat etmediği, 24. maddesi uyarınca da doçentlik sınavına başvurmadığı tespit edilmiştir.” ÜAK’ın bu tespiti üzerine İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü hem Hukuk Fakültesi Dekanlığı’nı hem de Doçent unvanını kullanan Dr. Erhan Temel’i bu kez “uyarma” kararı aldı. Yapılan bu işlem de 8 Nisan 2013 tarihinde İÜ Rektörü Yunus Söylet tarafından YÖK’e şu sözlerle bildirildi: “Dr. Erhan Temel hakkında, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’nca yapılan incelemeye ilişkin olarak, Hukuk Fakültesi Dekanlığı’ndan adı geçenin Doçent unvanının kullanılmayıp sadece ‘Dr.’ unvanının kullanılması konusunda titizlik gösterilmesi ve ilgilinin de bu konuda uyarılması ekte gönderilen 1 Nisan 2014tarih, 20206 sayılı yazımız ile istenilmiştir.”

Gazeteport

Kaynak: http://www.gazeteport.com.tr/haber/15...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0