Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'un Üstünden Fırtına Geçti

İstanbul'un Üstünden Fırtına Geçti

Fatih UZUN
12.07.2014 - 17:33

Öğleden sonra İstanbul'un bazı semtlerinde ani hava değişikliği yaşandı. Önce gökyüzü karardı ardından yoğun bir toz bulutu geldi, bu sırada göz gözü görmedi. Görüş mesafesinin kısalması sürücüleri de etkiledi, trafik ağırlaştı. Kuzey yönlü fırtına sırasında zaman zaman şimşek ve yıldırım gürlemeleri duyuldu. Yağış ise hafif ve etkisizdi.

Trakya yönünden İstanbul'a giren şaşırtıcı hava değişikliği sırasıyla Beylikdüzü, Bağcılar, Maslak ve Taksim gibi noktalardan gözlendi. Tanık olan İstanbullular ani hava değişikliğinin şaşkınlığını yaşadı.

Ağaç devirdi, çatı uçurdu

Bu sırada telsizlerden fırtınanın yol açtığı direk devrilmesi ve çatı uçması ihbarları duyuldu. Genişlemeyen dar bir bölgede etkili olan fırtınanın İstanbul'u bir baştan bir başa katedişi Meteoroloji radarlarında da görüldü.

İşte fırtınanın görüntüsü...

Radarda koyu kırmızı renkle gösterilen bölgeler fırtınanın etkili olduğu, sıradışı hava koşullarının yaşandığı bölgeleri gösteriyor. Radara farklı zamanlarda yansıyan görüntüler, fırtınanın nasıl hızlı bir şekilde ilerleyip yer değiştirdiğini gösteriyor. 15.38 de Avrupa yakasında Beylikdüzü, Bağcılar ve çevresinde görülen fırtınanın, saat 15.45 de Boğaz bölgesine, Maslak ve çevresine kaydığı görülüyor.

CNNTürk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraflar: DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0