Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Film Festivali İçin 30 Öneri

İstanbul Film Festivali İçin 30 Öneri

Ulaş
22.03.2014 - 18:34

İstanbul Film Festivali İçin 30 Öneri

Alkan Avcıoğlu

Sinemaseverler için belki de yılın en güzel zamanı yaklaşıyor. 05-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 33. İstanbul Film Festivali'nin biletleri bugün satışa çıktı. Yurtdışında majör film festivallerinde gösterilmiş filmlerden senenin önde gelen, merakla beklenen pek çok filmine kadar 200'i aşkın film programda kendine yer buldu. Bu sene şahane bölümlerle karşımıza çıkan festival programından mümkün olduğunca fazla film izlemenizi diliyor ve aşağıdaki filmlere dikkat diyoruz.

İnfaz / Calvary 'The Guard' ile gönüllerimizde taht kuran John Michael McDonagh'ın ikinci filmi 'İnfaz'ı ne yapıp edip izleyin ve geleceği parlak bu yönetmenin adını şimdiden bir kenara not edin.

Tarihin Sonu / Norte, hangganan ng kasaysayan Geçtiğimiz yılın en iyileri arasında gösterilen Lav Diaz'ın filmi Dostoyevski’nin Suç ve Ceza’sını günümüz Manila’sına taşıyor.

Salvo Cannes’da Eleştirmenler Haftası Bölümü’nde Büyük Ödül kazanan 'Salvo' kesinlikle radarınızın dışında kalmaması gereken bir film.

Frank Son derece eksantrik bir müzisyenin ve grubunun izini süren film bu sene Sundance'in hit filmlerindendi.

Metalci / Málmhaus Dramatik bir hikayenin kalın bir şekilde altını çizmeden nasıl duygusal etkisi yüksek bir hale getirilebileceğinin başarılı bir örneği.

Tom Çiftlikte / Tom à la ferme Genç ve yetenekli yönetmen Xavier Dolan'ın şimdilik en usta işi çalışması.

Taş Bebek / Papusza Papusza lakaplı Bronisława Wajs'ın gerçek hikayesini anlatan film, festivalin cevherlerinden birisi.

Körlük / Blind Güçlü senaryosuyla dikkat çeken 'Körlük', yarattığı atmosferle akıllarda kalacak.

Eksik Resim / L’image manquante Bol ödüllü, Oscar adayı belgesel uzun süredir merakla beklediğimiz filmler arasında.

Büyük Budapeşte Oteli / The Grand Budapest Hotel Wes Anderson'ın son filminin bileti en erken tükenecek filmlerden biri olacağı su götürmez.

Umudun Peşinde / Philomena Festivalin açılış filmi, 4 dalda Oscar adayı 'Umudun Peşinde'de usta yönetmen Stephen Frears'ın tekrar form tuttuğu söyleniyor.

Düşman / Enemy Dennis Villeneuve'nin filmi aldığı eleştirilerle merakımızı her geçen gün arttırmayı başardı.

Kıskançlık / La Jalousie Ustalar bölümünde gösterilen Philippe Garrel'in siyah beyaz filmi izleyiciyi Paris'in bohem dünyasına götürecek.

İtiraf 1 ve 2 / Nymphomaniac – Volume I and II Türkiye'de yasaklanmasının ardından programa dahil edilen Von Trier'in son filmine biletler muhtemelen bu yazıyı okuduğunuz sırada çoktan tükenmiş olacaktır.

Durgun Hayat / Still Life Eddie Marsan'ın performansıyla çok konuşulan film, festivalin sürpriz cevherlerinden birine dönüşebilir.

Ida 2013'ün en iyi filmlerinden biri olan 'Ida' Polonyalı yönetmen Pawel Pawlikowski'ye olan inancımızı tazeliyor.

Elyazmaları Yanmaz / Dast-Neveshtehaa Nemisoosand Cannes'da Belirli Bir Bakış bölümünde FIPRESCI ödülü kazanan Mohammad Rasoulof'un son filmi kaçırılmamalı.

İnce Buz, Kara Kömür / Bai ri yan huo Amerikan sinemasına ve film noir’a saygı duruşunda bulunan 'İnce Buz, Kara Kömür' Berlin'den Atlın Ayı ödülüyle geliyor.

Kurt Kapıda / O lobo atrás da porta Brezilyalı yönetmen Fernando Coimbra’nın ilk filmi 'Kurt Kapıda' çok katmanlı ve artıları eksilerinden fazla olan ilgi çekici bir gerilim.

Meçhul Malum / The Unknown Known Erol Morris'in son belgeseli festival programında gördüğümüze en sevindiğimiz filmlerden birisi. Filmin isminin Türkçe çevirisine ise ayrıca şapka çıkartıyoruz.

Şiddet Güzeli / Miss Violence Venedik'ten 4 ödülle dönen Yunan filmi 2013'ün ikinci yarısında oldukça ses getirmişti.

Sokak Köpekleri / Jiao you & Batıya Yolculuk / Xi You Yönetmenin aynı olmasında faydalanarak hile yapıp iki film seçelim: Tsai Ming-liang'in bu iki filmini mutlaka görülmesi gerekenler listenizin en tepesine yazın.

Bizden İyisi Yok / Vi är bäst! Lukas Moodysson’un son filmi festivalin sürpriz yapıp ön plana çıkacak ve kulaktan kulağa yayılacak filmlerinden.

Karabasan / The Babadook Jennifer Kent'in ilk filmi iyi korku filmine hasret kalmış sinemaseverleri oldukça tatmin edecek.

Göldeki Yabancı / L’inconnu du lac Festival programının en fazla ön plana çıkan filmlerinden biri. Pek çok yılsonu listesinde zirveye yakınlarda yer almıştı.

Claire Dolan / Lodge Kerrigan Lodge Kerrigan'ın 1998 tarihli filmi benzersiz atmosferi ve yönetmenin başkarakterine özenli yaklaşımıyla oldukça sıra dışı.

Kızıl ve Beyaz / Csillagosok, katonák Belki de sinema tarihinin hakkı en fazla teslim edilmemiş ustalarından biri olan Macar yönetmen Miklos Jancso'nun başyapıtı ilk bilet alacağınız filmlerden olsun.

Beyoğlu’nun Arka Yakası + Sürtük Bu yıl festivalin tartışmasız en çarpıcı bölümü olan Bu İkiliye Dikkat'teki tüm ikililer oldukça iyi. Sürtük ile beraber gösterilecek Şerif Gören'in filmi Türk sinema tarihinin gömülü hazinelerinden biri ve kaçırmamak gerek.

Kader + Kuyu Kader ve Kuyu'dan bir ikili yaratmak adeta acımasızlık. Damarlarımız saplantı ve sinema ile dolacak.

Polonya Deneysel Canlandırma Sineması Antolojosi Bu sene festivalin sinemaseverlere en eşsiz armağanı. 3 grup halinde gösterilecek antolojiyi kaçırmayı düşünmüyorsunuz değil mi?

Kaynak: http://birgun.net/haber/istanbul-film...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0