Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'daki Kobani Eylemlerinde Gözaltı Sayısı 348

İstanbul'daki Kobani Eylemlerinde Gözaltı Sayısı 348

adem kara
14.10.2014 - 12:02

Fotoğraf: @ajansamed

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul’daki Kobani eylemlerinin ardından gözaltına alınanların sayısı 348’e çıktı. Şüphelilerden 102’si 18 yaşından küçük.

Hükümetin yaklaşık bir aydır IŞİD kuşatması altındaki Kobani’ye yönelik politikalarını protesto eylemleri nedeniyle çıkan olaylarla ilgili gözaltılar sürüyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘polisin gereği neyse yapacağı’nı söylemişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul’da son bir hafta içinde gerçekleşen eylemlere katılan toplam 348 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Eylemler sonrasında yapılan müdahalelerde, 102’si yaşı küçük, toplamda 348 kişinin yakalandığı belirtildi. Emniyet ayrıca, şüphelilerden 336’sının adli makamlara sevk edildiğini, 12 kişinin ise gözaltı işlemlerinin devam ettiğini duyurdu.

Emniyet’ten yapılan açıklamada şöyle denildi: “Adli makamlara sevk edilen kişilerden 10’u tutuklanmış, 10 kişi hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmış, 12 kişi mahkemece serbest bırakılmış, diğer şüpheliler ise Cumhuriyet Savcılığınca ifadeleri alındıktan sonra salıverilmiştir.”

Operasyonlarda gözaltıların yanında 111 molotof kokteyli ve çok sayıda silahın da ele geçirildiği öne sürülen açıklamada, yürütülen soruşturma kapsamında operasyonların devam ettiği de belirtildi.

Evrensel’in derlediği rakamlara göre ise Türkiye genelinde dört günde 1213 gözaltı, 20’si çocuk 183 tutuklama yaşandı.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/kobani-eyleml...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0