Görüş Bildir
Haberler
Savcıların Görev Yerleri Değişti

Savcıların Görev Yerleri Değişti

yelda kahveci
16.01.2014 - 16:35
İçeriğin Devamı Aşağıda

Savcıların Yeri Değişti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Çolakkadı, İstanbul Başsavcıvekillerinden Seçen, Cihan Kansız, Ercan Şafak, Ali Güngör ve Savcı Muammer Akkaş dahil 20 savcının görev yeri değiştirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ile birlikte 20 savcının görev yeri değişti.

Çolakaldı Bölge Adliye Başsavcılığı'na, İstanbul Başsavcıvekillerinden Fikret Seçen Gebze'ye, Cihan Kansız Sakarya'ya, Ercan Şafak Kocaeli'ne, Ali Güngör Anadolu yakasına, Savcı Muammer Akkaş da Tekirdağ'a atandı.

İkinci yolsuzluk operasyonu savcısı Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın dosyası İstanbul Cumriyet Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan tarafından elinden alınmıştı.

Savcı Aktaş bunun üzerine yazılı açıklama yaparak 'soruşturma dosyasının içinde yer alan arama, el koyma ve gözaltı kararlarıyla birlikte gerekçe gösterilmeden uhdemden alındığını öğrendim. Bundan sonra sorumluluk İstanbul Cumhuriyet başsavcısı ve Başsavcı vekilliğindedir' demişti.

Bu açıklamanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Aktaş'ı yalan yanlış bilgiler vermek ve soruşturmanın gizliliğini ihlal etmekle suçlayan bir açıklama yapmıştı.

İstanbul Başsavcı Vekili Fikret Seçen, son operasyonlarından ardından savcı talimatlarını yerine getirmeyen polisler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Aynı zamanda Ergenekon davası savcılarındandı.

Daha önce de Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ü Bakırköy Adliyesi Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine atamıştı.

Bianet

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/toplum/1...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0