Görüş Bildir
Haberler
İsrail, Gazze Saldırılarını ‘Hukuka Uygun’ ve ‘Meşru’ Buldu...

İsrail, Gazze Saldırılarını ‘Hukuka Uygun’ ve ‘Meşru’ Buldu...

ATKN
15.06.2015 - 12:59 Son Güncelleme: 15.06.2015 - 14:07
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazze’de binlerce kişinin ölümüne yol açan saldırıları değerlendirdiği raporunda kendinde hiç hata bulmayan İsrail, sivilleri vurduğunu da inkâr etti.

İsrail, Temmuz 2014’te başlattığı, 50 gün boyunca sürdürdüğü ve 1500’e yakın kişinin ölümüne yol açtığı Gazze saldırılarını ‘hukuka uygun’ ve ‘meşru’ buldu. BM İnsan Hakları Konseyi’nin hazırladığı ve 29 Haziran’a kadar açıklanması planlanan ‘taraflı’ rapor karşısında ‘ön savunma’ yapan İsrail, saldırılar esnasında sivillerin de kasten hedef alınmadığını savundu.

'Talihsizlik'

'Talihsizlik'

İçişleri Bakanlığı’nın Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile ortaklaşa hazırladığı 242 sayfalık raporda, ‘Hamas’ın gerginliği bilerek insanların yaşadığı yerlere çektiği, taktiksel ve siyasi avantaj elde etmek için sivil halkı kullandığı’ öne sürüldü.

Diğer taraftan sivillere saldırı gibi görünen çoğu olayın aslında ‘terörist grupların operasyonlarına destek veren’ hedeflere yönelik olduğunu, dolayısıyla bu saldırıların meşru sayılabileceği’ iddia edildi. Bunların dışında yaşanan ‘asıl sivil ölümlerinin’ ise ‘talihsizlik’ olduğu belirtildi.

Netanyahu: 'Gerçeği anlamak isteyen herkes bu raporu okumalı'

Netanyahu: 'Gerçeği anlamak isteyen herkes bu raporu okumalı'

Rapora en büyük destek Başbakan Benyamin Netanyahu’dan geldi. Kabine toplantısında konuşan Netanyahu, raporun İsrail’in hukuka uygun biçimde davrandığını kanıtladığını savundu: “Gerçeği anlamak isteyen herkes bu raporu okumalı. Otomatikman ve hiçbir dayanak olmadan İsrail’i suçlamak isteyenleri ise bırakın zamanlarını BM raporuyla harcasınlar.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘En ahlâklı ordu İsrail'de’

‘En ahlâklı ordu İsrail'de’

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Tzipi Hotovely de İsrail’in gerçeklerden korkacak bir şeyi olmadığını ve ‘dünyanın en ahlaklı ordusuna’ sahip olduklarını söyledi.

Filistin: Kabul etmiyoruz

Filistin: Kabul etmiyoruz

Öte yandan Filistin Yönetimi Sözcüsü Ihab Bseiso bulguları reddedip “İsrail’in sivilleri hedef aldığını inkâr etmesi, Gazze Şeridi’nde yaptıklarının bir uzantısı” ifadesini kullandı.

Sputnik Türkiye ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0