Görüş Bildir
Haberler
İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres'den Gül'e Başsağlığı

İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres'den Gül'e Başsağlığı

Caner
14.05.2014 - 21:20
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Peres'den Gül'e Başsağlığı

İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderdiği mektupta Soma'da ölenler işçiler için başsağlığı diledi ve İsrail’in her türlü yardıma hazır olduğunu vurguladı.

Peres, mektubunda ‘Trajik zamanlarda birbirimize yardım etmek için elimizden geleni yapmalıyız, Türkiye’ye yardım etmeye hazırız’ dedi.

Peres, mağdurlar, aileleri ve mahsur kalanlar için dua ettiklerini de mektubuna ekledi.

İsrail Devlet başkanı mektubu resmi Twitter hesabından da yayınladı.

ABD de başsağlığı diledi

Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney Soma'daki kazayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, '200'ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlercesinin mahsur kaldığı Soma'daki kömür madeni patlamasının sonrasında bugün dualarımız ve düşüncelerimiz Türkiye halkıyla' dedi. Carney şöyle devam etti:

'Amerikan halkı adına, kurbanların ailelerine içten taziyelerimizi sunuyoruz ve kalan madencilerin sağ salim çıkabilmesini en güçlü biçimde diliyoruz. Türkiye ABD'nin yakın ve köklü bir dostu ve müttefikidir. Gerek duyulduğu takdirde Türk hükümetine yardım etmeye hazırız ve bu trajedi zamanında birlikte durmaya devam edeceğiz.'

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Marie Harf da yazılı bir açıklama yaptı ve şu ifadelere yer verdi:

'Düşüncelerimiz ve dualarımız bu zorlu zamanda acı çekenlerle birlikte. Devam eden kurtarma çalışmalarının başarılı olmasını ve yaralananların tamamen iyileşmesini umut ediyoruz. ABD, bu ulusal yas döneminde Türkiye'nin yanında yer almaktadır'

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/per...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0