Görüş Bildir
Haberler
İsrail'de Sokaklar Savaş Alanına Döndü

İsrail'de Sokaklar Savaş Alanına Döndü

Hamas'tan İsrail'e yapılan füze saldırıları sonrası İsrail tarafında ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

İsrail'in Tel Aviv kentine yönelik füze saldırıları sonrası sirenler çalmaya başladı ve Demir Kubbe hava savunma sistemi devreye girdi. Hava savunma sistemlerinin bazı roketleri engelleyemediği görüldü.

Hamas'ın askeri kanadı İzzettin El Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, 130 roketle Tel Aviv ve çevresine saldırılar düzenlendiği bilgisi verildi.

Lod kenti savaş alanına döndü🎥

İsrail'in Lod kentinde sokaklar adeta savaş alanına döndü. Kentin Belediye Başkanı Yair Revivo, Başbakan Benyamin Netanyahu'dan olağanüstü hal ilan etmesini istediğini söyledi. Revivo, 'Yaşananlar polis için büyük ve ağır olaylar' diyerek ordunun şehirde konuşlandırılması çağrısında bulunurken, 'Tüm İsrailliler bilmeli, kontrol kaybedildi. Sinagoglar yakılıyor, yüzlerce araba ateşe verildi. Sokaklarda yüzlerce eşkıya Arap dolaşıyor. Burada iç savaş patlak verdi' ifadelerini kullandı.

Revivo, Lod'da meydana gelen olayları, 1938 yılında Almanya'da Nazilerin Yahudilere ait ev, iş yeri ve sinagoglara yönelik saldırılar düzenlediği 'Kristal Gece'ye benzetti.

Netanyahu ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada kontrolün kaybedildiği Lod kentine Yahudiye ve Samarya'daki sınır taburlarının gönderileceği bilgisini verdi. Netanyahu, 'Lod'da ve ülkenin her yerinde asayişi yeniden sağlayacağız' dedi.

Sputnik

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
whiteblack

Herşeyi bir kenara koy minnacık Çocukları öldürdünüz... Yanınıza kalacak mı sandınız daha beter olacaksınız. geberin şerefsizler.

Öteye Giden

Dr geyik neden bu kadar kincisin merak ettim ?

Pasif Kullanıcı

Yesinler birbirlerini amk, Türkün Türkten başka dostu yoktu bu yaşanan olaylar açıkcası pek sikimde değil

tahsin tepek

Rastgele saldırılarla nasıl bir başarı elde edeceğini düşünmekte Filistinliler? 80 senedir stratejik ve politik düşünme konusundaki beceresizlikleri devam ed... Devamını Gör

Hector Hector

tam olarak devletleştirilmelerine izin verilmiyor çünkü. oturup toplantı yapabileceklerini mi düşünüyorsun? Bir zamanlar evet bu imkan vardı belki. Ama şu an... Devamını Gör