Görüş Bildir
Haberler
İspanya'dan 3 Puanlı Veda

İspanya'dan 3 Puanlı Veda

Fatih
23.06.2014 - 20:57

İspanya'dan 3 Puanlı Veda

Dünya Kupası B Grubu’nda Avustralya ile İspanya karşı karşıya geldi.

Arena da Baixada’da oynanan mücadeleyi son şampiyon 3-0 kazandı.

İlk 2 maça göre farklı bir kadro ile sahaya çıkan Avrupa temsilcisi, Brezilya’ya puansız veda etmeyi istemiyordu. Moralsiz İspanya, baştan sona üstün oynadığı mücadelede 36. dakikada David Villa’nın golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarıyı önde tamamlayan Boğalar, 69. dakikada bir başka golcü oyuncusu Fernando Torres’in golüyle skoru 3-0′a getirdi. Oyuna Villa’nın yerine giren Juan Mata, karşılaşmada son sözü söyledi ve 82. dakikada skoru 3-0 yaptı.

Mücadelenin geride kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayın İspanya, 2014 Dünya Kupası’na grupta 3 puanla 3. sırada veda etti.

Avustralya ise 2010 Dünya Kupası’ndan sonra 2014 Dünya Kupası’na da gruplarda veda etti.

87′ Avustralya Milli Takımı bu dakikalarda rakip kalede gol arıyor. Sol çizgide topla buluşan Jason Davidson ceza sahası içerisinde müsait durumda bulunan arkadaşı Matthew Leckie’ye doğru yerden sert bir orta gönderiyor ancak savunmada Sergio Ramos son anda araya girerek topu uzaklaştırıyor.

82′ GOOOLL !! İspanya takımı Juan Mata’nın golü ile farkı üçe çıkartıyor. Sol kanatta topla buluşan Cesc Fabregas ortasını arka direkte müsait durumda ki arkadaşı Juan Mata’ya gönderiyor. Juan Mata topu güzel kontrol ettikten sonra sol ayağının içi ile kaleci Matthew Ryan’ın bacaklarının arasından topu ağlarla buluşturuyor.

76′ Sol çizgide topla buluşan Fernando Torres güzel hareketlerle ceza sahasına doğru girdikten sonra takım arkadaşı Jordi Alba ile güzel bir ver kaç yapıyor ve ardından arka direğe doğru ortasını yapıyor. Ancak savunma topu kafayla kornere gönderiyor. Böylece İspanya tehlikeli geldiği bu ataktan sonuç alamıyor.

69′ GOOOLL !! İspanya Milli Takımı Fernando Torres ile farkı ikiye çıkartıyor. Orta alanda topla buluşan Andres Iniesta savunma arkasına iyi bir koşu yapan Fernando Torres’in önüne çok şık bir pas bırakıyor. Topu iyi kontrol eden Fernando Torres kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlarla buluşturuyor.

66′ Sağ kanatta topla buluşan Ben Halloran ortasını ceza sahasında tehlikeli bir bölgeye doğru gönderiyor ancak top hiç bir takım arkadaşına ulaşmıyor.

60′ Mücadelenin üçte ikilik bölümü geride kalırken tempo çok düşük ve topla oynama oranlarında İspanya takımının üstünlüğü devam ediyor.

53′ İkinci yarıya her iki ekipte tutuk bir futbol ile başladı. İspanya top çevirerek skoru koruyor ve rakibine pozisyon şansı vermiyor.

49′ Sol kanatta topla buluşan Tommy Oar ortasını ceza sahasına gönderiyor ancak top hiç bir takım arkadaşına ulaşmadan doğrudan dışarı çıkıyor.

46′ Hakem Nawaf Ghayyat Shukrallah ikinci yarının ilk düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ikinci yarısı İspanya Milli Takımı futbolcularının vuruşu ile başlıyor.

İLK YARI SONA ERDİ

44′ Sol kanattan bir kez daha etkili gelen İspanya takımında Jordi Alba ortasını arka direğe doğru yapıyor ancak kaleci Matthew Ryan kalesinden çıkarak topu kontrol ediyor.

41′ Kaleyi cepheden gören noktadan kaleye yaklaşık 25 metre mesafeden Koke’nin çektiği etkili şutu kaleci Matthew Ryan son anda kornere çeliyor.

36′ GOOOLL !! İspanya Milli Takımı David Villa’nın attığı şık topuk golüyle öne geçiyor. Orta alanın ortasında topla buluşan Andres Iniesta sağ çizgiden savunma arkasına mükemmel bir koşu yapan arkadaşı Juanfran’a güzel bir pas veriyor. Juanfran topla buluştuktan sonra ön direk müsait durumdaki arkadaşı David Villa’ya yerden güzel bir orta yapıyor . David Villa takım arkadaşının bu güzel pasını geri çevirmiyor ve şık bir topuk vuruşuyla topu ağlarla buluşturuyor.

33′ Mücadelenin bu dakikalarında karşılıklı top kayıpları var ve tempo çok düşük.

23′ İspanya Milli Takımı özellikle sol kanattan tehlikeli ataklar geliştiriyor. Sol kanatta topla buluşan David Villa, sol çizgiden desteğe gelen arkadaşı Jordi Alba’yı iyi görüyor ve topuğuyla şık bir pas veriyor. Jordi Alba sol çaprazda topla buluşup kontrol ettikten sonra şutunu çekiyor ancak kaleci Matthew Ryan gole izin vermiyor.

21′ Sağ çaprazda topla buluşan Andres Iniesta ortasını arka direkte boş pozisyonda ki arkadaşı David Villa’ya yapıyor. David Villa’nın müsait durumda sol ayağıyla çektiği bu şut doğrudan dışarı çıkıyor ancak hakem Nawaf Ghayyat Shukrallah öncesinde David Villa’nın ofsayt pozisyonunda olduğunu belirliyor.

17′ Sol kanatta topla buluşan David Villa rakiplerinden birer birer sıyrıldıktan sonra pasını penaltı noktası üzerinde boş pozisyonda ki arkadaşı Santi Cazorla’ya veriyor. Sırtı dönük topla buluşan Santi Cazorla dönerek şut çekiyor ancak top savunmada kalıyor.

12′ Sol çizgide topla buluşan David Villa rakiplerinde birer birer sıyrıldıktan sonra dengesini kaybedip yere düşüyor ve yerdeyken rakibi Michael Jedinak’a faul yapıyor.

6′ Sol taraftan kazanılan serbest vuruşta Tommy Oar ortasını ceza sahasına gönderiyor ancak öncesinde hakem Nawaf Ghayyat Shukrallah Adam Taggart’ın Koke’ye faul yaptığını belirtiyor.

1′ Hakem Nawaf Ghayyat Shukrallah ilk düdüğünü çalıyor ve zorlu mücadele Avustralya Milli Takımı oyuncularının vuruşu ile başlıyor.

AMK Spor

Kaynak: http://amkspor.com/2014/06/23/ispanya...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0