Görüş Bildir
Haberler
IŞİD'e Para Yardımı Yapıyorlar İddiası

IŞİD'e Para Yardımı Yapıyorlar İddiası

Fatih
09.11.2014 - 19:49

IŞİD'e Para Yardımı Yapıyorlar İddiası

2022 Dünya Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Katar'a terör eylemleriyle dünyanın gündeminde olan IŞİD engeli mi geliyor?

Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild'in bugün İnternet sitesinde yer verdiği bir habere göre, 2022 Dünya Kupası'nın IŞID'e destek veriyor gerekçesiyle Katar'dan alınmasıyla ilgili iddialar futbol dünyasına bomba gibi düştü.

Bild Gazetesi, 'Blatter gerçekten bunu söyledi mi?' başlığı ile verdiği haberini, diğer bir Alman dergisi Spiegel'in kaynağı olduğunu aktardı.IŞİD Terör örgütünün art arda sergilediği eylemlerin ardından aylardır 2022 Dünya Kupası'nın yapılacağı Katar'ın tartışıldığını aktaran Bild, Spiegel dergisinin geçen Ekim sayısında, FIFA patronu Sepp Blatter'in Oslo'da Norveçli üst düzey futbol yöneticileri ile yaptığı toplantı sırasında, 2022 Dünya kupasının Katar'da yapılamayacağını söylediğini iddia ederek haberleştirdiğini kaydetti.

Haberde, Blatter' başka bir toplantıda 'Araplar para ile her şeyi yapacaklarına inanıyorlar. Katar, IŞİD'e para yardımı yapıyor' diye konuştuğu da yer aldı.

Futbol dünyasını yakından ilgilendiren bu gelişme üzerine Spiegel'in FIFA'ya konuyu sorması üzerine, FIFA'dan Blatter'in böyle bir açıklaması yok diye cevap verildiğini kaydedildi. FIFA yönetiminin, 2022 Dünya Kupası'nın Katar'da yapılacak olmasıyla ilgili bir sorun gündemde olmadığını da ayrıca açıklamaya eklediği ve Blatter'in konuyla ilgili konuşmak istemediği belirtildi.

Bİld'den jet Katar anketi

Flaş gelişme üzerine Bild Gazetesi, hızlı bir şekilde anket düzenleyerek nabız yoklamaya başladı. 'Katar'dan 2022 Dünya Kupası alınsın mı? şeklinde düzenlenen ankete katılan 1500 yakın kişinin, yüzde 94'le evet alınsın, yüzde 6'da hayır alınmasın şeklinde oy kullandı.

Ülke Haber

Kaynak: http://www.ulkehaber.com/spor/iside-p...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın