Görüş Bildir
Haberler
İş Seyahatinizi Kabir Azabı Olmaktan Çıkarmanın Çok Pratik 16 Yolu

İş Seyahatinizi Kabir Azabı Olmaktan Çıkarmanın Çok Pratik 16 Yolu

Onedio Business
24.02.2016 - 17:19 Son Güncelleme: 26.07.2022 - 11:07

Hazırlığı dert, gitmesi dert, dönmesi dert; oteli ayrı dert... Ayrıca arttırılan güvenlik önlemleri ve azaltılan hava yolu servisleri yüzünden de iş seyahatlerinin eski tadı kalmadı 😒 Ancak yine de doğru planlamayla, çektiğiniz türlü türlü sıkıntıları azaltabilirsiniz. İşte size seyahatinizin pürüzsüz geçmesine yardımcı olacak 16 pratik ipucu.

Kaynak: http://www.fastcompany.com/3001663/10...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Listeler hayat kurtarır!

Sık veya seyrek seyahat edin farketmez; mutlaka bir 'valize konacaklar' listeniz olsun. Bakın altını çiziyoruz; mutlaka😁. Bu listeye paradan pasaporta, çoraptan şarj aletine, ilaçlarınızdan kozmetiklere, kesinlikle evde/ofiste unutma lüksünüz olmayan şeyleri yazın. Bilgisayarınıza veya telefonunuza da listenizi kaydedin. 

(Listelerin bir avantajı da, düşünüp dört dönmek zorunda kalmadan beş dakikada koca valizi hazırlayabilmenizi sağlamasıdır. O yüzden isterseniz yazlık / kışlık / iş / tatil vb çoğaltabilirsiniz de.)

2. Zamanı değerli her insan gibi, uçağa valiz vermekten hoşlanmamanız normal.

2. Zamanı değerli her insan gibi, uçağa valiz vermekten hoşlanmamanız normal.

Fakat eğer uçuşunuz doluysa, veya uçağa son binenlerdenseniz, baş üstü kabininde çanta koyacak yer bulunamayabiliyor.

Tek bir kabin-uyumlu valiz yerine iki daha ufak çanta hazırlamayı seçebilirsiniz. Bir tanesi koltuğun altına sığacak boyda, diğeri de boş bir yere tıkıştırılabileceğiniz esneklikte olabilir.

3. Doğru kıyafetleri seçerseniz hafif seyahat edersiniz.

Pantolon, etek ve ceketleriniz benzer tonlarda olursa diğer aksesuarları kolaylıkla uydurabilirsiniz; böylelikle pek çok kıyafeti birden fazla kez kullanabilirsiniz. Yani daha az eşya ile idare edebilirsiniz. 

Bunun yanında, mevsim izin veriyorsa yanınıza alacağınız en kalın kıyafetleri üstünüze giyin.

4. Valizinizi ve bilgisayar çantanızı çok iyi organize edin; her şeyin yeri belli olsun.

Özellikle sık kullandığınız şeyler elinizi attığınızda kolayca bulunabilsin. Hava alanında şarj aletinizi ararken çoraplarınızı boşaltmak zorunda kalmayın.

5. Gideceğiniz ülkenin elektrik prizi standartlarını öğrenin.

Sonradan, can havliyle elinize aldığınız şarj aletinin prize uymadığını fark edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İnternet için gerekli tedbirleri önceden alın.

Gittiğiniz yerde internet erişimi harika da olabilir, korkunç da. Örneğin istediğiniz kadar gelişmiş bir ülkede olun, büyük fuarlarda hızlı wi-fi bulmak neredeyse imkansızdır. Ayrıca dünyamız, kablosuz bağlantının sadece lobide çekip odalara ulaşmadığı otellerle dolu 😩

Portatif bir USB modem edinin. Yurt içi kullandığınız operatörden uluslararası dolaşım paketi satın almak da ekonomik olabilir.

7. Artık neredeyse her cihaz USB bağlantısıyla şarj edilebiliyor.

Bir sürü kablo demeti taşımak yerine, tek bir kabloyla cihazlarınızı bilgisayarın USB girişi üzerinden şarj edebilirsiniz. Bu sayede, minimum sayıda priz bulunduran sinir bozucu otel odalarında telefonu tuvalette şarj etmek zorunda kalmazsınız.

8. Mutlaka online check-in yapın.

Ve hava alanındaki makinelerinde biletinizi kendiniz bastırın.

9. Daima ön sıralardan koltuk seçin.

Bu sayede uçağa binerken ve özellikle de inerken, önünüzdeki yolcuları beklemek zorunda kalmazsınız. Yiyecek içecek servisi de genellikle ön sıralardan başladığı için, bu faslı erken bitirip çalışmaya / bir şeyler okumaya odaklanabilirsiniz.

10. Bilimsel desek değil, sezgisel desek hiç değil. Bildiğimiz tek şey var; en iyi sıra en kısa olan değil!

Yani pasaport kontrolünde duracağınız sırayı doğru seçin.

Personelin operasyon hızı ve önünüzdeki yolcuların tipolojisini iyi analiz edin. Çocuklu aileler, tuhaf (ve muhtemelen açılması istenecek) valizli biri, ve son 10 yılda havaalanına ayak basmamış gibi görünenler uzun bir bekleme süresine yol açabilir. Doğru sırayı seçmek, eğer sıklıkla seyahat ediyorsanız, saatlerinizi kurtarır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Uçağa biniş esnasında pratik olun.

Uçuş esnasında elinizin altında bulunmasını istediğiniz her şeyi (kitaplar, dergiler, kalem, tablet, müzik çalar vb. ) ayrı bir çantada taşıyın ki koltuğunuza vardığınızda baş üstünden bir şeyler çıkarmanız gerekmesin. Yerine ulaştıktan sonra iki saat yerleşemeyip, arkasında bir uçak dolusu insanı bekletenlerden olmayın.

12. Gece çok geç / sabah çok erken uçacaksanız, öncesinde yemek yiyin ki uyumak için zamanınız olsun.

Koltuğa oturduktan sonra en kısa sürede uyku moduna geçin. Cam kenarı seçmeniz, rahatsız edilmemenizi sağlar.

Bonus: Kesinlikle göz uyku bandını öneririz. Uçak floresanları dayanılır gibi değil!

13. İyi beslenip iyi dinlenmeye dikkat edin.

Uçuş esnasında yemek yiyecekseniz, alkolden ve ağır yiyeceklerden uzak durun. Bir miktar alkol belki gevşeyip uyumanıza yardım eder ancak abartırsanız kabin basıncı değişimleriyle de beraber baş ağrısına davetiye çıkarırsınız. Daha önce yemediğiniz bir şey servis edildiyse de temkinli olmanızda fayda var.

14. Rahat ve ses geçirmeyen, iyi bir kulaklığınız olsun.

Böylece sürekli ses çıkaran yolculardan, gürültücü miniklerden rahatsız olmadan rapor okumak, sunuma hazırlanmak gibi işlerinizi halledebilir; ya da sessizlik içinde bir uyku çekebilirsiniz.

15. İnişte pasaport kontrolüne doğru mümkün olduğunca hızlı yürüyün.

Tabii tuhaf kaçacak kadar değil 😕

Böylelikle sıra bekleme sürenizi azaltın. Hem uzunca saat oturmaktan katılaşmış bacak kaslarınızı da esnetmiş olursunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Son olarak bol sıvı tüketin; jet-lag stresine girmemeye çalışın.

Yorgun düşüp uyuduğunuzda mutlaka alarm kurun. Uyuyamazsanız, yatakta sinirlerinizi bozmak yerine üşenmeyip kısa bir yürüyüş yapmayı deneyin; sinirlerinize iyi gelecek, sonrasında daha kolay uyumanıza yardım edecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
103
18
7
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mistral

kemersiz kıçınızdan düşen pantolon giymeyin.

Ahunaz

bu içerik bi kenarda dursun da belki lazım olur:)))