Görüş Bildir
Haberler
İPSD, İzmir’de “Asgari Ücret” ve Zamları Protesto Etti

İPSD, İzmir’de “Asgari Ücret” ve Zamları Protesto Etti

Türkiye Direniyor
05.01.2014 - 22:37 Son Güncelleme: 05.01.2014 - 22:45

İPSD, İzmir’de “Asgari Ücret” ve zamları protesto etti

Tayyipgiller tarafından belirlenen 2014 yılı “Asgari Ücreti” (sefalet ücreti) ve son yapılan zamlar İşsizlik ve Pahalılıkla Savaş Derneği tarafından İzmir-Karşıyaka’da yapılan yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

Tüm bu vurgunları ve talanları protesto etmek için bir araya gelen İPSD üyeleri saat 13.00’da Karşıyaka İZBAN önünde toplandı ve “İşsizliğe Pahalılığa Zama Zulme Son” pankartıyla yürüyüşe geçti.

İPSD üyeleri, yürüyüş boyunca Karşıyaka Halkının alkışlı desteğiyle AKP’yi, yapılan “Asgari Ücret” zammını, son hırsızlık olayını protesto eden sloganlar attı. Karşıyaka Çarşı’nın İskele tarafına kadar yürüyüş devam etti. Burada İPSD İzmir Şube Başkanı Değer Yıldız tarafından basın açıklaması yapıldı.

Değer Yıldız; Tayyipgiller’in asgari ücrete 43 lira gibi komik bir artış yaptığını bu artışı da övünerek anlattığını dile getirdi. Tayyipgiller’in her yıl olduğu gibi, otomatiğe bağladıkları zamlarla daha “Asgari Ücret” zammı işçilerin ücretlerine yansımadan fazlasıyla aldıklarını kaydeden Yıldız, “Yine aynı Tayyipgiller, ortaya çıkan son yolsuzluk olayında da görüldü ki, deveyi tümden götürmüşler” dedi.

Halkımıza bu zulümleri yapan insanlık düşmanlarının her zaman lanetle anılacağını belirten Yıldız sözlerine şöyle devam etti: “ İşçi ve ailelerin temel ihtiyaçlarının karşılanması demekmiş asgari ücret. Bunların temel ihtiyaçtan anladıkları simit ve çayla geçirilen öğünler. Öyle olmasa hırsız başı asgari ücreti çay simit hesabına indirgemezdi. Doğruyu da farkında olmadan itiraf ediyor aslında. Bu asgari ücret ile simit ve çay dışında fazla bir şey alamazsın, açlıkla nefsini terbiye et, cenneti garantile, diyor. Bunlara yapılması gereken kubura süpürüp pislikler içerisinde boğmak. Er veya geç bu da olacak. Halklarımız 90 yıl önce bunu kanıtladı. İnlerine gönderdi yedi düveli ve yerli satılmışları. Gezi Direnişi’miz bir kez daha gösterdi dosta düşmana halklarımızın uyandığı zaman neler yapabileceğini. Bu insanlık düşmanları halklarımızın örgütlü kalkışması sonucu tarihin çöplüğüne süpürülecekler, bir daha çıkamayacaklar oradan. Ve lanetle anılacaklar. O yüzden boşuna debelenmeyin halk düşmanları. Kurtuluşunuz yok. Süpürüleceksiniz” diye konuştu.

Eyleme HKP İl Başkanı Av. Tacetin Çolak ve Parti Yöneticileri de katılarak destek verdiler.

Eylem boyunca sık sık “İşsizliğe Pahalılığa Zama Zulme Son”, “Sefalet Ücreti İstemiyoruz”, “Zam Zam Zam Ucuzluk Ne Zaman”, “Hırsız Var”, “Babalar Oğullar Memleketi Soydular”, “Emperyalistler İşbirlikçiler Geldikleri Gibi Gidecekler”, “AKP İşsizlik Pahalılık Zam Zulüm Demektir” sloganları atıldı. 05.01.2014

Kaynak: http://kurtuluspartisi.org/15-mansetl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0