Görüş Bildir
Haberler
IP Adresinizi Herkes Görebilir mi?

IP Adresinizi Herkes Görebilir mi?

Burak Taşçı
20.03.2014 - 09:47 Son Güncelleme: 20.03.2014 - 11:16

Ip Adresinizi Herkes Görebilir mi?

Globalleşen dünyada internet in girmediği alan kalmadı. İnternet üzerinden hemen hemen her işlem yapılabiliyor. İnternet e girmenin de bazı kuralları var. Tabi ki kurallar çiğnenmek için yapılmıştır.

IP diye tabir ettiğimiz olayın açılımı Internet Protocol ’dür. IP adresinizi herkes göremez ancak girdiğiniz web siteleri sizi takip edebilirler. IP adresiniz modemi kapatıp açtıkça sürekli değişir. Sadece statik IP ’ler aynı kalır. Bunu da genelde şirketler kullanır. IP adresinizin görünmesi yasal olmayan bir şey yapmadığınız sürece sizi ilgilendiren bir şey değildir.

IP adresinizi gizlemek için ise bazı ufak işlemler yapmanız gerekiyor. VPN programı vasıtasıyla siz İstanbul’da olsanız bile ABD’den bağlanıyor gibi IP adresiniz görünebilir. VPN programını açtığınızda öncelikle hangi ülke üzerinden internete girmek istediğinizi soruyor. İstediğiniz ülkeyi seçtikten sonra size o ülkede bir IP temin ediliyor. Temin edilen IP adresi üzerinden internette sörf yapabiliyorsunuz. Eğer hakkınızda bir araştırma yapılırsa da IP adresiniz yine yurtdışı çıkışlı görünecektir. Ancak bu yöntemler tamamen güvenilir değildir. Kullanırken yine de dikkat etmenizi öneririz.

Kaynak: http://www.teknogram.com/ip-adresiniz...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın