Görüş Bildir
Haberler
İos, Android'den Çok Daha Güvenli

İos, Android'den Çok Daha Güvenli

Caner
23.01.2014 - 20:33

İos, Android'den Çok Daha Güvenli

Apple’da Pazarlama Müdürü olarak görev alan Phil Schiller, Cisco tarafından 2014 yılı için düzenlenen ve Apple’ın iOS işletim sisteminin Android’e göre daha güvenli bir işletim sistemi olduğunu ortaya çıkaran Yıllık Güvenlik Raporu’nu twitter üzerinden paylaştı. Apple, Google, Microsoft ve BlackBerry dahil olmak üzere tüm platformlara yönelik olarak düzenlenen bu araştırmada, kötü amaçlı yazılımlara ve bu yazılımlara maruz kalınma sıklığına yer veriliyor.

Cep telefonlarına kendi kurulabilen ve kurulduktan sonra cihazın sistemine zarar vermenin yanı sıra online dolandırıcılıklara da sebep olabilen kötü amaçlı yazılımlar göz önüne alındığında, Cisco’nun araştırması gösteriyor ki bu kötü amaçlı yazılımların yüzde 99′u Android işletim sistemli cihazları hedef alıyor. Bunun sonucunda da Apple’ın kapalı iOS sistemi, bu tür kötü amaçlı yazılımlara karşı oldukça güvenli görünüyor.

Tabii ki bu durum iOS’un tam anlamıyla güvenli olduğu anlamına gelmiyor. Her ne kadar konu telefona kendiliğinden kurulabilen bu tür kötü amaçlı yazılımlar olduğunda asıl hedef Android olsa da, cep telefonuna yönelik olarak kullanılabilecek kötü amaçlı yazılımlar sadece bu çeşitten ibaret değil elbette. İnternet kaynaklı oluşan tüm kötü amaçlı yazılımlar göz önüne alındığında Android bu siber saldırıların yüzde 71′ine maruz kalırken, iOS yüzde 14′üne maruz kalıyor.

mynet

Kaynak: http://www.mynet.com/teknoloji/ios-an...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın