Görüş Bildir
Haberler
İntel 1.4 Milyar Dolar Ceza Ödeyecek

İntel 1.4 Milyar Dolar Ceza Ödeyecek

Ulaş
12.06.2014 - 17:50

Avrupa Birliği’nin en yüksek ikinci mahkemesi, AMD’ye karşı gerçekleştirdiği adil rekabeti engelleyici hamleler sebebiyle Intel’i 1,4 milyar dolar ceza ödemeye mahkum etti.

Avrupa Komisyonu, 2009 yılında Intel’in perakendecilere ve HP, Dell, Lenovo gibi bilgisayar üreticilerine adil rekabeti imkansızlaştıracak seviyede usülsüz indirimler yaptığını ve bu şekilde AMD’ye zarar verdiğini tespit etti. Intel ise komisyonun mikro işlemci pazarındaki sert rekabet şartlarını dikkat almadığını belirterek, itirazda bulundu.

Lüksemburg Genel Mahkemesi, Intel’in itirazlarına rağmen, firmanın AMD’yi oyun dışı bırakmak için uzun soluklu bir plana sahip olduğuna ve buna paralel olarak adil rekabeti mümkün kılmayan hamleler bulunduğunda karar kıldı.

Mahkeme, Intel’i 2008 yılındaki gelirlerinin yüzde 4,15′ine denk gelen 1,4 milyar dolar ceza ödemeye mahkum etti. Intel kararla ilgili hayal kırıklığını ifade etti fakat itiraz için Avrupa Adalet Divanı’na başvurup başvurmayacağına dair herhangi bir açıklama yapmadı.

  • Stuff
Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/06/intel...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0