Görüş Bildir
Haberler
İngiltere'de Şeriat Kanununa Uyumlu Öğrenim Kredisi

İngiltere'de Şeriat Kanununa Uyumlu Öğrenim Kredisi

Onedio Medya
03.04.2014 - 19:55 Son Güncelleme: 03.04.2014 - 20:09

İngiltere'de Şeriat Kanununa Uyumlu Öğrenim Kredisi

İngiliz hükümeti, ülkedeki Müslüman öğrenciler için şeriat kanununa uyumlu öğrenim kredisi sisteminin çalışmalarına başladığını duyurdu.

İngiltere İş, Yenilik ve Yetenekler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, dini inançlarından dolayı öğrenim kredisi alamayan öğrencilere yönelik yeni bir sistemin devreye gireceğini açıklandı.

İngiltere Üniversiteler ve Bilim Bakanı David Willets'in bugün 'Universities UK' konferasında yaptığı konuşmaya yer verilen açıklamada, önerilen kredi sisteminin alışılagelmiş sisteme göre kabul edilebilir bir alternatif olup olmadığı konusunda görüş alınması için istişarelerin başlatıldığı belirtildi.

Sisteme yönelik bilgi veren Willets, 'Bu model, benzer mali ilkeleri benimseyen herkes için geçerli bir sistem olacak. Krediyi alanın ne avantajı ne de dezavantajı olacak. Diğer ödünç alanların ödediği miktarın aynısını geri ödeyecekler' dedi.

İngiliz hükümetinin herkesin üniversiteye gitme arzusunu ve yeteneği olanların üniversite eğitimi almalarını sağlamak istediğini ifade eden Willets, 'Şeriat uyumlu öğrenim kredisiyle üniversiteler daha fazla yeteneğe kapılarını açmış olacak ve uzun vadede ekonomik büyümemizi güvence altına alma ihtiyacı için İngliltere'nin daha üstün beceriler kazanmasına yardımcı olacak' dedi.

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/dunya/in...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0