Görüş Bildir
Haberler
İlker Başbuğ İsyan Etti

İlker Başbuğ İsyan Etti

Fatih UZUN
10.05.2014 - 16:39

İlker Başbuğ İsyan Etti

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Balyoz sanıklarının yeniden yargılama talebini reddeden mahkemeyi eleştirerek, “Mahkeme TUBİTAK raporunu alıyor ve ‘Yeniden yargılamaya gerek yok’ diyor. Niçin, nasıl, sebebi belli değil. Yeter artık, biz daha fazla Murat gibi şehit vermeye hazır değiliz, kaldıramayız” dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Beşiktaş’ta asker yakınlarının her hafta düzenlediği “Sessiz Çığlık” eylemine katıldı. Eyleme katılan yüzlerce tutuklu asker yakını, yeniden yargılamanın önünün açılmasını istedi.

Eylemde konuşan İlker Başbuğ 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin TUBİTAK raporuna rağmen Balyoz davası sanıklarının yeniden yargılama talebini reddettiğini hatırlatarak, “Mahkeme TUBİTAK’ın son raporunu alıyor ve ‘Yeniden yargılamaya gerek yok’ diyor. Niçin, nasıl? Ortada uluslararası belgeler var. Hiç mi bunların kıymeti yok? Nedeni belli değil. Adalet Bakanı birkaç gün evvel açıkladı. ‘İlgili mahkeme TUBİTAK raporunu reddettiği için ben konuyu Yargıtay Başsavcılığına ileteceğim’ dedi. Bekliyoruz. Ümit ediyoruz. Adalet Bakanlığı bu işlemi bir an önce gerçekleştirmeli” dedi.

Balyoz davası sanıklarının Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı bireysel başvuruların bulunduğunu hatırlatan Başbuğ, “6-7 ayı geçti. Yine ümit ediyoruz mahkeme bu başvuruları en kısa zamanda dikkate alacak ve adaletin gerektirdiği kararı verecek. ’Mahalli seçimlerden sonra yeniden yargılama konusunu yasal düzenleme ile gündeme getireceğiz’ sözü verildi. Yerel seçim oldu bitti. 

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/ilker-basb...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0