Görüş Bildir
Haberler
İlker Başbuğ'a Kötü Haber

İlker Başbuğ'a Kötü Haber

medya365
09.02.2014 - 17:55 Son Güncelleme: 09.02.2014 - 18:00

İlker Başbuğ'a Kötü Haber

Genelkurmay Başkanları artık Yüce Divanda yargılanacak. Ancak yasa, halen cezaevinde bulunan İlker Başbuğ'u kapsamıyor.

Genelkurmay Başkanı ile Kuvvet komutanlarının misyon suçundan, Yüce Divan'da yargılanmasını öngören yasa tasarısı, TBMM'de benimsendi. Ancak cezaevinde olan Genelkurmay daha önceki Başkanı İlker Başbuğ ile Hava ve Deniz Kuvvetleri daha önceki Komutanları İbrahim Fırtına ile Samimi Örnek, yasadan faydalanamıyor.

SORUŞTURMA İZNİ BAŞBAKAN'DA OLACAK Tasarı kabul edilirken, son oylamada yeterli çoğunluk bulunamadı ve oylama haftaya kaldı. Plana göre Genelkurmay Başkanı, Kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı, misyon suçundan ötürü Yüce Divan'da yargılanacak, haklarında soruşturma açılması Başbakan'ın iznine bağlı olacak.

BAĞBUĞ'U KAPSAMAMA SEBEBİ Ancak Anayasa'ya 145. madde olarak 2010'da eklenen, 'Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlara ait davalar her halde adliye mahkemelerinde görülür'' maddesi nedeniyle, Başbuğ, Fırtına ve Örnek haklarındaki iddialar, misyon suçu sayılmadığından bu adlar yine Yüce Divan'da yargılanamayacak.

SAVUNMA BAKANI'NDA AÇIKLAMA Milli Koruma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay daha önceki Başkanı İlker Başbuğ için 'Bir Genelkurmay Başkanı'nın terörist sıfatıyla suçlanmasından rahatsız oluruz. Bu ülke için yaptığı hizmetler için teşekkür ediyoruz' dedi.

Kaynak: http://www.medya365.com/gundem/ilker-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0