İki Yıl Boyunca Gizli Bir Bölmede Yaşadı, Yazdığı Günlük Yetmişten Fazla Dile Çevrildi! Soykırımın Sembolü: Anne Frank
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
İki Yıl Boyunca Gizli Bir Bölmede Yaşadı, Yazdığı Günlük Yetmişten Fazla Dile Çevrildi! Soykırımın Sembolü: Anne Frank
İnsanlık tarihinin en büyük katliamlarından birinin ortasında ailesiyle birlikte yaşadıklarını günlüğüne yazan Anne Frank’in yazdıkları yetmişten fazla dile çevrildi. 14 yaşındayken iki sene boyunca gizli bir bölmede yaşamak zorunda kalan ve “Her şeye rağmen insanların kalplerinde iyi olduklarına inanıyorum” diyen Anne Frank’in hayatına yakından bakalım…
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İkinci Dünya Savaşı sırasında Adolf Hitler liderliğindeki Nazi Almanyasında Yahudilere karşı sistematik bir soykırım gerçekleştirildi. Köleleştirilen insanlar toplama kamplarına götürüldü ve kurtulamayan yaklaşık altı milyon kişi hayatını kaybetti.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
O günleri ailesiyle birlikte derinden yaşayan ve yaşadıklarını günlüğüne yazan Anne Frank, 12 Haziran 1929’da Frankfurt’ta dünyaya geldi.
Anne Frank ailesiyle birlikte 1933 yılında Amsterdam’a taşındı ancak Adolf Hitler’in Hollanda’ya girmesiyle yine kısıtlamalarla karşılaştı.
1942’nin Temmuz ayında hayatlarını kökten değiştirecek bir celp geldi: Anne’nin ablası Margot SS merkezine çağrıldı ve Yahudi olarak işaretlendi.
Bu olayla birlikte Frank ailesi baba Otto Frank’in ofis binasının arkasındaki gizli bölmede yaşamaya başladı. Üstelik beraberinde dört kişiyle birlikte…
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
14 yaşında olan Anne Frank ergenliğinin getirdiği sorunlar ve savaş psikolojisiyle iki yıl boyunca günlük tuttu. Hapis hayatı yaşadığı ‘gizli oda’sında Kitty adını verdiği günlüğüne her şeyi yazdı.
Ve kimliği hala bilinmeyen biri tarafından 4 Ağustos 1944’te ihbar edildi, saklandığı yer gestapolar tarafından basıldı.
SS subayları ve polis onları Polonya’daki Auschwitz toplama kampına gönderdi ancak Anne ve ablası Margot yaşları nedeniyle çalıştırılmak için Kuzey Almanya’daki Bergen-Belsen toplama kampına götürüldü.
Günlüğünde son günlerine kadar umudunun hiçbir zaman tükenmediğini yazan Anne ve ablası Margot kampta tifüs nedeniyle hayatını kaybetti.
Ve Otto Frank kızının hatırasını tüm dünyaya duyurmak için harekete geçti. 1947 yılında 150 bin adet basılan kitap toplamda 70’ten fazla dile çevrildi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Pek çok filme, diziye ve sokak sanatına ilham kaynağı olan; kötülüğün ne kadar ölümcül bir duygu olduğunu günlüğüyle gözler önüne seren bu küçük kızı saygıyla anıyoruz 🙏
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Kitabını okumuştum o umut inanılmaz bir şey