Görüş Bildir
Haberler
İki Kentte Patlayıcı Yüklü Kamyon Alarmı

İki Kentte Patlayıcı Yüklü Kamyon Alarmı

Batuhan
29.10.2014 - 10:44

Bursa ve Adana'da polis, Şırnak'ta kaçırılan 400 kilo patlayıcı yüklü kamyonun bulunması için çalışma başlattı. Bursa'daki ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.

BURSA'DAKİ İHBAR ASILSIZ ÇIKTI

Bingöl'de TSK'ya ait 400 kilogram patlayıcı ile kaçırıldığı belirtilen TIR'ın Bursa'da yakalandığı iddiası heyecana sebep oldu.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü tarafından 14 Ekim 2014'te içerisinde silah bulunduğu ihbarı yapılan 61 K 8913 araç Emniyet Müdürlüğü plaka tanıma sistemine kaydedilmişti. O dönemde durdurulup aranan araçta herhangi birşey bulunmamıştı. Plakanın sistemden silinmemesi sebebiyle bugün yeniden sisteme düştü.

Aracın Bursa'ya girişinin görülmesinden sonra harekete geçen polis TIR'ı Yunuseli Mahallesi girişi yakınlarında durdurdu. Ancak ilgili aracın bu olmadığı, plaka sisteminde eski bir kayıt sebebiyle durdurulduğu öğrenildi.

ADANA'DA DA ARAMA

Genelkurmay Başkanlığı'nın PKK'lı teröristlerin Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne bağlı Aksu Köyü'nde özel bir kömür ocağına ait yaklaşık 400 kilo amonyum nitrat yüklü kamyonu kaçırıldığını açıklaması üzerine alarma geçen Adana'daki polis ekipleri, şehrin giriş ve çıkışlarını kontrol altında tutuyor.

PKK'lı teröristler, geçen 27 Ekim'de Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne bağlı Aksu Köyü'nde özel bir kömür ocağına amonyum nitrat taşıyan kamyonu kaçırdı. PKK yandaşları, bomba yapımında kullanılan amonyum nitratı alıp araç ve sürücüsünü serbest bıraktı. Genelkurmay Başkanlığı'nın olayı internet sitesinden duyurmasının ardından Adana'daki polis ekipleri alarma geçti. Şehrin, doğu girişlerinde kontrol noktaları oluşturan Özel Hareket ve Terörle Mücadele ekipleri, amonyum nitratın Adana'ya getirilme ihtimali üzerine şüpheli araçları durdurup didik didik arıyor. Şüpheli görülenlerin kimlik kontrolü yapılırken otobüs ve minibüslerin bagajları da kontrol edildi.

Yetkililer, araç bulununcaya kadar önlemleri sürdüreceklerini bildirdi.

Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/gundem_iki-ke...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0