Görüş Bildir
Haberler
İki Karakutu da Bulundu

İki Karakutu da Bulundu

FreiGeist
13.01.2015 - 12:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaybolan Endonezya AirAsia Havayolları'na ait yolcu uçağının her iki karakutusu da bulundu.

Endonezya Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurulu yetkilisinin teyit ettiği habere göre, kaybolan AirAsia uçağına ait karakutu yani kokpitte pilotların konuşmalarını kaydeden düzenek Pazartesi günü Java Denizi'nde bulundu. Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Dairesi Müdürü Tonny Budiono'nun verdiği bilgiye göre ise, ikinci karakutu da Salı günü enkazdan çıkarıldı.

Budiono ikinci karakutunun Java Denizi'nin 30 metre derinliğinden, uçağın kanadının altından çıkarıldığını açıkladı ve 'Uçağın diğer karakutusu da dün bulunmuştu. İki karakutu, incelenmek üzere başkent Cakarta'ya gönderilecek. İncelemeler uçağın neden düştüğünü belirlememize yardımcı olacak' dedi.

162 kişi taşıyan Endonezya Airasia Havayolları’na ait QZ8501 sefer sayılı uçak ile 28 Aralık’taki uçuşu esnasında irtibat kesilmişti.

Airbus A320-200 tipi uçak, 28 Aralık’ta Endonezya'nın Surabaya Adası'ndan Singapur'a giderken kaybolmuştu. Java Denizi’ne düşen uçakta bulunan 155 yolcu ve 7 mürettebattan hiçbiri kurtulamadı. Şimdiye kadar 48 ceset bulundu. Ancak hava koşulları ve akıntı, arama çalışmalarını yavaşlattığı için uçağın ana gövdesine ve diğer cesetlere ulaşılamadı.

Uçağın pilotu kule ile son konuşmasında kötü hava koşulları nedeniyle rotasını değiştirmek için izin istemişti. Reuters'ın görüştüğü uzmanlara göre, QZ8501 numaralı uçağın pilotu, uçak radarda kaybolmadan önce kötü hava şartlarından kurtulmak isterken Airbus A320'nin sınırlarını zorlayan sert bir tırmanış yaptı.

Üç uçak kayboldu

Endonezya AirAsia'nın hisselerinin yüzde 49'u Malezya AirAsia'ya ait. Malezya bağlantılı havayolu şirketleri 2014'te üç yolcu uçağını kaybetti.

8 Mart 2014'te Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur’dan Çin’in başkenti Pekin’e gitmek üzere 239 kişiyle havalandıktan sonra kaybolan Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağı MH 370 ardından iz bırakmadan kaybolmuş, 25 ülkenin arama çalışmalarına rağmen uçağın enkazı dahi bulunamamıştı.

17 Temmuz'da ise yine Malezya Havayolları'na ait MH17 yolcu uçağı, Rusya yanlıları ile Ukrayna ordu güçlerinin çatıştığı Ukrayna'nın doğusunda vurularak düşürülmüş, uçaktaki 298 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Reuters

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/iki...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0