Görüş Bildir
Haberler
Taksim'deki Patlama Doğalgaz Değil, Tüpgaz Kaynaklı

Taksim'deki Patlama Doğalgaz Değil, Tüpgaz Kaynaklı

adem kara
18.02.2014 - 10:59 Son Güncelleme: 18.02.2014 - 14:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Taksim'deki Patlama Doğalgaz Değil, Tüpgaz Kaynaklı

İGDAŞ’tan yapılan açıklamada “İlk incelemede işyerinde bulunan 12 kilogramlık mutfak tüpünde gaz sızıntısı olduğu tespit edilmiş ve mutfak tüpü İtfaiye tarafından olay yerinden uzaklaştırılmıştır” denildi.

Dün akşam da İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, twitter hesabından patlamayla ilgili olarak, “Yüzde 99 tüpgaz kaynaklı” açıklaması yapmıştı.

İGDAŞ, dün saat 16.00 sularında İstanbul Taksim Kazancı Yokuşu’nda meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “Dün akşam saatlerinde Taksim Kazancı Yokuşu No:50 adresindeki sanat atölyesinde bir patlama meydana gelmiştir. 187 Doğalgaz Acil Hattı’na 17 Şubat 2014 Pazartesi günü saat 16.23′te gelen ihbar üzerine, olay yerine giden İGDAŞ ekiplerinin yaptıkları ilk incelemede işyerinde bulunan 12 kg’lık mutfak tüpünde gaz sızıntısı olduğu tespit edilmiş ve mutfak tüpü İtfaiye tarafından olay yerinden uzaklaştırılmıştır. Yapılan ayrıntılı incelemede, patlama sonrasında tavan sıvalarında çok fazla tahribat olmadığı, tahribatın zemin seviyesinde yoğunlaştığı, patlamanın merkezindeki 12 kg’lık mutfak tüpündeki sızıntının olay sonrasında da devam ettiği tespit edilmiştir. Patlamanın doğalgazdan kaynaklanmış olabileceğine dair bir belirtiye rastlanmamıştır. Patlamayla ilgili kesin bilgiler, olayla ilgili yapılan adli incelemeler sonrası netlik kazanacaktır” denildi.

Dün meydana gelen patlamanın ardından hasar tespit çalışmaları devam ediyor. İlk belirlemelere göre patlamada 158 ev ve işyeri hasar gördüğü tespit edildi.

Öte yandan patlamanın meydana geldiği ve savaş alanına dönen sanat galerisinin içi de görüntülendi.

Taksim Kazancı Yokuşu’nda dün meydana gelen patlamanın hasar tespit çalışmaları sürüyor. Emniyet ve belediye ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında 158 ev ve işyeri hasar tespit edildi. Dün ağır hasar gören evlerde yaşayanlar belediyenin tahsis ettiği otellerde geceyi geçirdi. Bugün evlerine gelen apartman sakinlerinin bazıları eşyalarını görevliler eşliğinde eşyalarını topladı. Çevrede oturan ve hasar gören işyerleri de temizlik çalışmalarına başladı. Görevliler hasar tespitinin ardından, öncelikle cam ve çerçevelerin değiştirmek için olay yerine ekipler gönderdi. Öte yandan patlamanın meydana geldiği sanat galerisinin içi de görüntülendi. Sanat galerisinin içi adete savaş alanına dönmüş durumda.

Patlamanın yaşandığı sırada pencere kenarında oturan ve cam ve çerçevenin üzerine düşmesi sonucu boynundan yaralanan Sıdıka Birgül Çobanoğlu yaşadığı olayı anlattı. Çobanoğlu, “O sırada camın kenarındaydım. Cam olduğu gibi üzerime geldi. elimle camı tutmaya çalıştım. Elimde de kesikler oluştu. Camlar boynumun sol tarafına geldiği için boynumda zedelenme oldu” dedi. Eşi İsmail Çobanoğlu’nun patlama sırasında evde olduğunu ve hafif yaralandığını söyleyen Sıdıka Birgül Çobanoğlu, dün 21.00′a kadar hastanede tedavi altında olduğunu, daha sonra evin hasar görmesi nedeniyle geceyi bir yakınında geçirdiklerini söyledi. Çobanoğlu patlamanın meydana gediği dairenin sahiplerinin durumunun daha ağır olduğunu, en çok onlara üzüldüğünü söyledi.

Zete

Kaynak: http://zete.com/2014/02/taksimdeki-pa...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0