Görüş Bildir
Haberler
İçkinize İlaç Atıldığını Kontrol Eden Cihaz Geliştirildi

İçkinize İlaç Atıldığını Kontrol Eden Cihaz Geliştirildi

Pchocasi
22.07.2014 - 16:25 Son Güncelleme: 22.07.2014 - 20:15

İçkinize İlaç Atıldığını Kontrol Eden Cihaz Geliştirildi

Haberin başlığına baktığımızda ilk olarak aklımıza Nuri Alço gelebilir. Fakat artık teknolojinin gelişmesi Nuri abimizin yaptığı film karelerinde kalacak.

TEHLİKE ALTINDAKİ KADINLAR

Alkol alınan eğlence mekanlarında, barlarda veya arkadaş ortamlarında özellikle bayanlar ciddi tehlike altında kalıyorlar. Bayanlar bu gibi durumlarda yabancı kişiler tarafından içkisine ilaç atılıp atılmadığını bilemedikleri için başlarına kötü düşüncelere sahip kişiler tarafından zor duruma düşürülebiliyorlar.

Teknoloji bu konuya da el atarak ciddi tehlikelerden bayanların koruması için sensörler aracılığı ile cihaz geliştirdi. Cihazın ismi pd.id olarak geçtiği gibi, içtiğiniz herhangi bir içeceğe ilaç atılıp atılmadığını anında öğrenebiliyorsunuz.

BİR KAÇ SANİYEDE ANALİZ

Cihazı çok basit bir şekilde içkiye batırıp çıkarttıktan sonra sadece bir kaç saniye içerisinde cihaz içkinizin içerisinde uyku ilacı var mı yok mu size gösterebiliyor.

Cihazı daha da geliştirilerek adı ile birlikte size ilacı gösterebiliyor. Tamamen içkiden alınan bir numune dantesi ile çalışan cihaz, yaklaşık olarak 6 ay sonra piyasaya sürülecek.

Indiegogo’da şu anda başlatmış olduğu kampanya ile birlikte 100 bin dolar toplamaya çalışan pd.id cihazı, 6 ay sonra 80 $ etiket fiyatı ile birlikte piyasaya sürülecek.

PD.ID – VİDEO

Kaynak: http://www.pchocasi.com/icki-kontrol-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

pd.id

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın