Görüş Bildir
Haberler
İçi Dışı Bir Diyebileceğiniz 22 Transparan Hayvan Türü

etiket İçi Dışı Bir Diyebileceğiniz 22 Transparan Hayvan Türü

OdysseuSword
17.01.2015 - 12:32 Son Güncelleme: 17.10.2017 - 17:50

Bazı canlılar büyük ve parlak olmalarıyla hayatta kalırlar, bazıları ise görünmeyerek bunu başarırlar.

Kaynak: http://news.distractify.com/beth-bucz...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hayalet Karides

1. Hayalet Karides

Cam Karides olarak da bilinen, bu içi görünen kabuklu, tatlı sularda yaşar ve iyi bir çöpçüdür.

2. Barreleye Balığı

2. Barreleye Balığı

Bu tuhaf balık, kafasındaki şeffaf, sıvı dolu kalkanının içinde aşırı derecede ışığa duyarlı gözlere sahip. Borulu yapıdaki gözleri yeşil lenslerle kapaklandırılmış. Hayvan kafasının üstündeki yemeklere bakmak için gözler yukarıya doğru bakmaktadır. Balık beslenirken de bu gözler ileriyi gösterir. Balığın ağzının üstündeki iki nokta, gözlere benzeyen aslında insanlardaki gibi koklama organı olan burun delikleridir.

3. Cam Kurbağa

3. Cam Kurbağa

Pek çok farklı cam kurbağa cinsi vardır. Hepsi Güney ve Merkez Afrika’nın tropikal yağmur ormanlarında yaşar. Hareketsiz bir şekilde durduklarında, yırtıcı hayvanlara karşı tamamen görünmez olurlar.

4. Cam Kanatlı Kelebek

4. Cam Kanatlı Kelebek

Kolombiya, Bolivya, Peru ve Ekvador bölgesine has olan Cam Kanatlı Kelebek, büyük ve büyülü şeffaf kanat panelleri vardır. Bu kararlı polen toplayıcılar, yemeği için acele etmez ve bir çiçeğin üzerinde saatlerce durabilirler.

5. Timsah Buz Balığı

5. Timsah Buz Balığı

Bu Antarktik balık pulsuz ve ürkütücü derecede soluk, ama en garip özelliği ise kanı, çünkü herhangi bir rengi yok. Buz balıkları bilinen tek kırmızı kan hücresi ve hemoglobini olmayan omurgalı hayvan. Demir ve protein zengini bu hücreler damar sisteminde oksijenin taşınmasında yardımcı olurlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tortoise Shell Beetle

6. Tortoise Shell Beetle

Bu böceğin pek çok çeşidi ve rengi mevcut. Ama hepsi şeffaf bir kabuğu paylaşmakta ayrıca parlak işaretleri de var.

7. Sea Salp

7. Sea Salp

Bu minik fıçı şeklindeki balıklar, denizde, suları beslenme filtrelerinden geçirerek ilerler bu sayede de planktonları da yemiş olurlar. Salpların yaşam döngüsü kendilerine hastır ya bireysel olarak ya da birleşmiş bir organizma şeklinde yaşarlar. Büyük bir grupta yaşayan salplar vücutlarını zincirleme şekilde birbirlerine bağlarlar ve beraber beslenip beraber büyürler.

8.

8.

9. Şeffaf Deniz Hıyarı

9. Şeffaf Deniz Hıyarı

Bu garip deniz yaratığı, okyanusun tabanında dokunaçlarıyla sürünürler bu arada da besin yönünden zengin tortuları ağızlarına atarlar. Dokunaçlar çok uzun değil dolayısıyla yavaş hareket ederler, dakikada 2 cm kadar.

10. Cam Kalamar

10. Cam Kalamar

Cranchiidae familyasını oluşturan 60 farklı çeşit cam kalamar vardır. Bu hayvanlar güneşli sığ sularda yaşamlarını geçirirler bu sadece şeffaflıkları onları kamufle eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Denizanası

11. Denizanası

Şeffaf ve yarı saydam olan pek çok çeşit denizanası vardır. Güzelliği ve zarafeti ile diğer okyanus canlılarına rakip olmasına ek olarak zehirli dokunaçlarını göremeyecek yüzücüler için tehlikelidir.

12. Büyük Çemçe Balığı

12. Büyük Çemçe Balığı

Raja Binoculata ya da büyük çemçe balığı genellikle sığ sularda bulunur. Büyük ölçülerde büyürler ve eğer yakından bakarsanız şeffaf derisi bütün organlarının görünmesini sağlar.

13. Phronima

13. Phronima

Bu karidese benzeyen yaratıklar küçük olabilir (genellikle 2.54 cm e kadar uzunluğa sahiptirler). Ama bunu aşırı derecede vahşilikle telafi etmektedir. Phronima’nın şeffaf yapısı onu çevreleyen sularda görünmemesini sağlar ve avları büyük kıskaçlarının geldiğini asla görmezler.

14. Cyanogaster

14. Cyanogaster

Sadece birkaç yıl önce keşfedilmiş, bu mavi göbekli gece dolaşanlar sadece birkaç milimetredir. Amazon nehrine dökülen kolda yaşar ve ağzında konik yapıda bir tek dişi vardır.

15. Deniz Melekleri

15. Deniz Melekleri

Bu ruhani balıklar, bir deniz sümüklüböceği türüdür. İki pokemon karakterinin gerçek dünyadaki ilham kaynağıdır: Phione ve Manaphy

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Barton Springs Salamender

16. Barton Springs Salamender

Bu akciğersiz yaratıklar evlerini Barton Springs’e yapmıştır. Texas, Austin’de bir grup doğal kaynak. Dünyanın herhangi bir yerinde bulunmaz çünkü kirlenmemiş suya ihtiyaç nesli tükenmetedir.

17. Kosta Rika İribaşı

17. Kosta Rika İribaşı

Kurbağalara dönüşmeden önce bu iribaşların şeffaf derisi, düzenli bir şekilde sarılmış bağırsaklarını gözetlememize imkan veriyor.

18. Cam Kedi Balığı

18. Cam Kedi Balığı

Asya cam kedi balığı gezegendeki en şeffaf omurgalı (bizim bildiğimiz kadarıyla). Tayland, Malezya ve Endonezya’daki sakin akıntılarda yaşarlar. Sadece altı balık sürüsünün içinde yaşarlarsa hayatta kalabilirler.

19. Clear Slug

19. Clear Slug

Gaeotis flavolineata, kabukları içine çekilebilecek kadar büyük evrimleşmemiş, bir karındanbacaklıdır. Bu özelliği onu bir kara salyangozu ile sümüklüböcek arasında yapıyor.

20. Şeffaf Sıçrayan Örümcek

Dünya üzerinde sıçrayan binlerce örümcek türü mevcuttur. Hepside korkutucudur çünkü hızlıca yüzünüze atlayabilir. Bu tür ise Ekvador’da bulunur ve o sizi izlerken şeffat başından gözlerini görebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Deniz Cevizi

21. Deniz Cevizi

Taraklı denizanası (Mnemiopsis leidyi), oval şekilli, şeffaf, 4 sıra dikey tarağı olan vücudu loblu bir canlıdır. Hayvan rahatsız olduğunda bu taraklar parıltılı gökkuşağı renklerini ortaya çıkarır.

22. Cam Ahtapot

22. Cam Ahtapot

Bu hayaletimsi canlılar tropikal ve subtropikal sularda bulunur. Bilim adamları hakkında çok az şey biliyor. Tabi derisinin altından organlarını görebilmeleri dışında.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
765
517
270
58
53
49
34
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?