Görüş Bildir
Haberler
Hürriyet: 'Sayın Cumhurbaşkanı... Ne İstiyorsunuz Bizden?'

Hürriyet: 'Sayın Cumhurbaşkanı... Ne İstiyorsunuz Bizden?'

Deniz Gök
19.05.2015 - 03:09 Son Güncelleme: 19.05.2015 - 10:52

İşte Adım Adım Hürriyet'in Bugünkü Başyazısının O Garip Arka Planı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Doğan Grubu arasındaki 'Mursi' polemiği Hürriyet gazetesinin bugünkü başyazısı ile farklı bir boyuta taşındı.

Mısır'da yapılan halk oylamasında yüzde 52 ile cumhurbaşkanı seçilen Mursi için geçtiğimiz Cumartesi günü verilen idam kararına tepki gösteren Erdoğan, Hürriyet'in idam kararıyla ilgili haberde kendisini hedef aldığını söylemişti.

'Dünya şokta! yüzde 52 oy alan Cumhurbaşkanına idam' başlıklı haberdeki 'yüzde 52' ifadesiyle kendisine gönderme yapıldığını öne süren Erdoğan, Doğan Grubu'nu 'paralel yapı' ile iş birliği yapmakla suçlayarak, 'Doğan Grubu,  avucunu daha çok yalarsın' sözleriyle tepki göstermişti.

O iddiaya bugün Hürriyet ve Posta gazetelerinin birinci sayfalarından yanıt geldi.

Hürriyet'in anasayfasından alınan sözkonusu habere ait ekran görüntüsü

Sayın Cumhurbaşkanı'na Sesleniyoruz

İşte Hürriyet ve Posta gazetelerinin birinci sayfasından yayımlanan ve 'Sayın Cumhurbaşkanı'na Sesleniyoruz' başlıklı başyazı: 

“Dünya şokta! Yüzde 52 oy alan Cumhurbaşkanı’na idam” diyerek Mısır’ın bir önceki seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için verilen idam kararını, dünyayı şoke edecek bir karar olarak ifade ettik.

Bizim bu başlığı atmamızdan iki saat sonra siz İstanbul’da kürsüye çıktınız ve bizim attığımız başlığın birebir aynısını söylediniz, “Mısır’da halkının yüzde 52 oyuyla seçilen Mursi ile ilgili idam kararı verildi” dediniz.

Ancak ertesi gün Kayseri Meydanı’nda şöyle dediniz: “Türkiye’de bu haberi Doğan Medya Grubu nasıl verdi? Yüzde 52 ile idam”.

Sayın Cumhurbaşkanı...

“Yüzde 52 ile idam” diyerek, sizi kastettiğimizi ima ediyorsunuz. Yüzde 52 ya da yüzde bilmem kaç; hiç fark etmez... Seçilmiş bir Cumhurbaşkanı’nın idam edileceğini ima etmek bir şerefsizliktir.

Bu çerçevede bize yönelik sözleriniz çok haksız ve mesnetsiz bir ithamdır.

Kanıtınız nedir Sayın Cumhurbaşkanı? Kendi ifadeniz olan bir cümleyi, bizim başlık yapmamız mıdır kanıtınız? Böyle bir kanıt olabilir mi? Bu kadar da çarpıtma olabilir mi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bize “Neyi kastettiniz, ne demek istiyorsunuz” dedi. Hiçbir şeyi kastetmediğimizi mertçe açıkladık. Buna rağmen neden ancak şerefsizlik olarak nitelendirebileceğimiz bir ima ile bizi suçluyorsunuz? Amacınız nedir?

Sayın Cumhurbaşkanı...

Bizi “Paralel’le işbirliği yapmakla” da suçluyorsunuz.

“Paralel” dediğiniz yapı, sizinle işbirliği içinde olduğu dönemde, dünyanın en haksız, en hukuksuz, en zalim vergi kumpasının üzerimize salınmasında büyük rol oynamış bir yapıdır. Bizim Paralel’le ne işimiz olur?

Sayın Cumhurbaşkanı...

Bizden ne istiyorsunuz? Apaçık haksızlıklarla, apaçık çarpıtmalarla, apaçık zorlamalarla, niyet okumalarla neden bize saldırıyorsunuz? Bizi neden hedef gösteriyorsunuz?

Ne istiyorsunuz bizden?

Sürgün mü edeceksiniz bizi? Zorunlu ikamete mi mecbur edeceksiniz? Ne yapacaksınız? Üstat Necip Fazıl’ın dediği gibi bizi “Öz yurdumuzda garip, öz vatanımızda parya” mı yapmak istiyorsunuz?

Sayın Cumhurbaşkanı...

Bize “Hayatınızı korku ile geçiriyorsunuz” diyorsunuz.

Neden korkmalıyız ki? Demokratik bir ülkenin Cumhurbaşkanı, vatandaşlarına neden korku ile yaşamalarından söz etsin ki?

Korku ve demokrasi yan yana gelebilecek kavramlar mıdır?

Sayın Cumhurbaşkanı...

Eğer kastınız, Anayasa’nın güvencesi altında olan basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü, eleştiri özgürlüğü gibi haklarımızı kullanmaktan korkmak ise...

Bu özgürlükleri hiç korkmadan savunacağımızı bilmelisiniz.

Hürriyet

Neler olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ima ettiği savunulan haber kısa sürede tartışma yaratmıştı. Sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine haber yayından kaldırıldı ancak kısa bir süre sonra farklı bir başlıkla tekrar yayına alındı.

Hürriyet'e gelen tepkiler

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan'dan Doğan Grubu'na: "Avucunu daha çok yalarsın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri'de yaptığı konuşmada, 'Mısır'da, yüzde 52 ile, milletin oylarıyla iş başına gelen Mursi'yi ve arkadaşlarını, 122 kişi, idama mahkum kararı aldılar' diyerek, 'Türkiye'de de bu haberi Doğan Medya Grubu nasıl verdi, 'Şok karar, yüzde 52 ile idam'. Ey Doğan Grubu, seni muhatap almam ama şunu bilmen lazım, siz hayatınızı korkuyla geçiriyorsunuz. Şunu bil, biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık. Bizim ölümümüz şahsiyetlidir, Mursi'nin idamı şahsiyetlidir' şeklinde konuştu.

Mursi’ye verilen idam kararını 'demokrasi ve sandığın idama mahkûm edilmesi' diye nitelendiren Erdoğan:

'Mursi'ye ve arkadaşlarına karşı yapılan bu olay yenilir yutulur bir olay değildir. Dünyanın buna sessiz kalması bilesiniz ki kendini inkârıdır. Eğer 'demokrasi, sandık' diyorsanız, şu anda dün açıklanan bu kararla sandık idama mahkûm edilmiştir, demokrasi idama mahkûm edilmiştir, milli irade idama mahkûm edilmiştir. Doğan Grubu, sen de avucunu daha çok yalarsın. Beraber hareket ettiğiniz paralel örgüt, aynı şekilde siz de çok avucunuzu yalarsınız. Çünkü bizim abdestimizden şüphemiz yok, onun için de namazımızdan şüphemiz yok.'

"Bu ülkede seçilmiş Cumhurbaşkanı yada Başbakan idam sehpasına gönderilemeyecek"

"Bu ülkede seçilmiş Cumhurbaşkanı yada Başbakan idam sehpasına gönderilemeyecek"

Cumartesi günü Bursa mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu;

'Türkiye'de 55 yıl önce yaşanan bir zillet, bir acı şimdi Mısır'da tekrar ediliyor. Bakınız Türkiye'de şu anda bugün Doğan Medyası, kartel medyasının internet sayfası üzücü ve acı olduğu için doğrudan veriyorum, herkes ders alsın diye doğrudan söylüyorum. Hiç kaçınmadan. Manşeti ne biliyor musunuz? 'Yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı olan Mursi idama mahkum oldu' 

Ne demek istiyorlar? Eğer kastettikleri, Türkiye'de yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı olan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise bilsinler ki bu topraklarda bir daha seçilmiş Cumhurbaşkanı ya da Başbakan idam sehpasına gönderilemeyecek…

Twitter'dan Yorumlar

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0